FotbollKristianstads FCNyheter

Joel om Kristianstads FC:s första träningsmatch för i år.

Kristianstad FC har börjat försäsongen med att spela sin första träningsmatch i helgen. FC Rosengård stod för motståndet och matchen slutade med seger för KFC med 1-0, mål av Teddy Bergqvist.

Joel Hallgren  är inne på sin tredje säsong som målvakt i KFC men han har varit förkyld hela veckan och satt på bänken under matchen. Den som stod i målet för dagen var André Andersson, ny från Hörviken. Vad finns att säga om matchen?
– Vi har ett helt nytt lag inför denna säsongen vilket märktes mot Rosengård. Det positiva var att vi vann så det får vi ta med oss. Annars var det inte något vidare spel från vår sida, samtidigt som Rosengård gjorde det bra.

Du var sjuk förra året? Hur är din lägesrapport för i år?
– Jag missade hösten på grund av sjukdom men tränar för fullt igen så det känns bra.

 Är laget redo för seriestarten?
– Vi har en hel försäsong på oss att spela ihop oss så det kan bli bra. Sen får vi se hur långt det räcker i serien.

Vad kan vi förvänta oss av KFC 2019?
– Vi har fått in många intressanta spelare, några med lokal förankring vilket är kul samtidigt som vi har ett par yngre spelare som flyttats upp från u-laget. Det kommer förmodligen ett par spelare till innan truppen är klar. Så med tanke på klubbens förutsättningar har vi fått ihop en bra trupp tycker jag.
Vi siktar på att undvika botten. Jag hoppas kunna vara med och bidra så att vi vinner matcher och förhoppningsvis även ta ytterligare ett steg i min egen utveckling.

Er andra träningsmatch för i år spelas i helgen och då står Österlens FF för motståndet. Vad är dina tankar om denna?
– Vi kommer jobba vidare med vår spelidé, sen är Österlen min gamla klubb så det är alltid kul att möta dem även om inte många spelare finns kvar sen min tid i klubben.

Bildspecial från matchen finns  här:
https://skanesport.se/2019/01/26/bildspecial-kristianstad-fc-fc-rosengard/

Relaterade artiklar

Back to top button
Close