NyheterTennis

Största segern i karriären för Fair Plays Kevin Chahoud

Kevin Chahoud tog största segern i karriären på lördagen när han vann Grade 1-tävlingen Copa Barranquilla i Colombia. Fair Play-spelaren spelade strålande tennis i turneringen och vann sex matcher mot tufft motstånd.

I finalen besegrade han amerikanen Jacob Bullard med 6-3, 6-4. Chahoud är just nu rankad 160 på ITF:s juniorranking, men efter segern i Colombia kommer han att ta klivet in på topp 100. Mycket talar för att 17-åringen får göra Grand Slam-debut i vår. Nästa Grand Slam-turnering på juniorsidan är Franska öppna mästerskapen i maj.

I dubbelturneringen i Colombia blev det dock förlust direkt för Kevin och dansken Carl Emil Overbeck. Paret förlorade mot Jacob Bullard och Aiden Mayo – två spelare som Kevin senare besegrade i singelturneringen.

Kevins singelmatcher i Colombia

Första omgången: Camilo Andres Fajardo Gonzalez, Colombia 6-0, 6-1

Andra omgången: Tom Leblanc Claverie, Frankrike 6-2, 6-7, 6-2

Åttondelsfinal: Aidan Mayo, USA 6-4, 6-1

Kvartsfinal: Hunter Heck, USA 0-6, 6-3, 6-0

Semifinal: Martin Damm, USA 2-6, 7-5, 6-4

Final: Jacob Bullard, USA 6-3, 6-4

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close