HandbollHK MalmöLUGINyheter

Ny seger för HK Malmö mot LUGI

Ett tag såg det ut som om LUGI skulle lyckas lugga HK Malmö på segern i Skånederbyt. Men sista kvarten tryckte HK Malmö på gasen, vann med 27-25 i Handbollsligan och fick stående ovationer från nästan alla de de 1 700 åskådarna i Baltiskan.

Ett par 100 från Lund satt ner.

Besvikna över att en vändning från fyra mål upp till HK Malmö till tre mål upp för LUGI i starten av den andra halvleken inte kunde fullföljas.

– Jag är mycket nöjd med att vi kunde vinna i återstarten och de sista 12-13 minuterna då vi fick igång både försvarsspelet och fick utdelning framåt. Dan Beutler började ta ett par bollar där bak också, sa HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen.

– HK Malmö har en större bredd och tyngd. Mot slutet kunde de till exempel plötsligt kasta in en spelare som Binai Aziz. I den här matchen tycker jag ändå att vi fick ut mer av vårt material än de av sitt. Det var rätt små marginaler, ett par returer som gick fel, som avgjorde, betonade LUGI-tränaren Tomas Axnér.

Länge var det också Lundalagets Anton Hagvall som var den bäste målvakten på planen. Sista kvarten klev dock Dan Beutler fram och fick bra hjälp av försvaret.

Adam Lönn var tillbaka i HK Malmö efter mer än två månaders skadefrånvaro. Han gjorde en okej insats, men kan bättre.

– Jag var nästan för sugen på spel igen, ibland blev det fel, erkände han.

Till slut blev det dock ändå sju mål från honom, ett par av dem i viktiga skeden. Men han tyckte att det var en annan sak som avgjorde.

– Vi har mer tyngd, bredd och längd. Det är det vi vinner på.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close