skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Spansk analytiker ny assisterande tränare i MFF

Det blir José Martínez  som ersätter Jens Fjellström i MFF. Den spanske analytikern har skrivit på ett kontrakt med Malmö FF som gäller 2019 ut.

José Martínez har en bakgrund som analytiker hos Levante UD, Real Valladolid CF, UD Almería, Dnipro Petropetrovsk FC och kommer senast från jobbet som chefsanalytiker hos FC Nordsjälland.

– Det är en ära att vara i Malmö FF som är en klubb som alltid nämns när man hör om skandinavisk fotboll. Det är ett steg framåt i min karriär och en stor utmaning för mig.

– Jag vet att det finns en stor passion för fotboll i Sverige och inte minst i Malmö. Supportrarna är väldigt stöttande och det är mycket folk på matcherna. Det ska bli kul att jobba i ett land och en klubb där engagemanget är så stort, säger José Martínez i ett pressutskick.

Han har en bred erfarenhet av olika arbetsuppgifter inom analysområdet på elitnivå, bland annat individuell utveckling, motståndaranalys och analys av egna lagets prestation.

– Det är en ödmjuk, hårt arbetande person som är mycket duktig inom analys. Han har stor erfarenhet och har fått bra feedback från arbetet i FC Nordsjälland. Vi tror att han kommer att lyfta vår analysverksamhet med de kunskaper han besitter.

– Han är expert på olika analysprogram och har arbetat länge med tekniska hjälpmedel. I de samtal vi haft har han också visat sig ha ett bra öga för fotboll. Han har bland annat gjort en analys av vårt lag som var intressant att ta del av, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Foto: Malmö FF

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close