FotbollMalmö FFNyheter

Valberedningen föreslår Anders Pålsson till ny MFF-ordförande

Anders Pålsson är valberedningens förslag till ny ordförande i Malmö FF.

Efter Håkan Jeppssons tragiska bortgång har Anders Pålsson varit tillförordnad ordförande. Nu tycker valberedningen att han ska få det uppdraget permanent och han har tackat ja.

– Med stor stolthet. Det är väl det finaste man kan bli i Malmö, konstaterar han.

– Det känns fortfarande overkligt att Håkan inte längre är med oss. Ingen av oss hade velat att Malmö FF skulle behöva en ny ordförande, men i den tragiska situationen är det en ära att ha blivit tillfrågad och nominerad av valberedningen. Malmö FF ligger mig mycket varmt om hjärtat. Om årsmötet väljer mig är ambitionen att styrelse, ledning och organisation tillsammans ska fortsätta utveckla föreningen längs den inslagna vägen, fortsätter han.

Håkan Jeppsson var vald för nästa år också och det är på det mandatet Anders Pålsson går in. Som ersättare på Pålssons ordinarie plats föreslår valberedningen Lars Ljungälv, som därmed skulle göra comeback i styrelsen.

– En av de tråkigaste aspekterna med att börja jobba i Stockholm var att inte längre kunna bidra på samma sätt i Malmö FF. Nu när jag är tillbaka i Skåne är jag oerhört hedrad över att valberedningen föreslår mig på nytt. Om jag blir vald ser jag verkligen fram emot att åter kunna bidra med mina kunskaper och erfarenheter för att hjälpa till att föra MFF framåt, säger Lars Ljungälv i ett pressmeddelande.

I Valberedningen sitter Jörgen Svensson som ordförande plus Ingemar Erlandsson och Pehr Andersson.

– Valberedningen ser kontinuitet som en nyckel i den uppkomna situationen. Vår bedömning är att Anders Pålsson med sin breda kompetens, långa erfarenhet av ledande positioner och starka engagemang i Malmö FF är ett mycket bra val att som ordförande tillsammans med övriga i styrelsen och ledningen utveckla föreningen och bidra till nya framgångar, säger Jörgen Svensson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

Anders Pålsson är veckans gäst i vår podd Blått snack. Avsnittet släpps i helgen.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close