HandbollHK MalmöNyheter

Viktor Östlund klar för HK Malmö

HK Malmö har gjort klart med VM- och EM-meriterade Viktor Östlund. Han presenterades i pausen i derbyt mot LUGI och kommer att ersätta Adam Lönn.

– Jag har skrivit ett tvåårskontrakt. Det fanns många klubbar som var intresserade, men jag tyckte att det HK Malmö erbjöd var jättespännande. Dessutom passar det min situation just nu väldigt bra eftersom min tjej finns i Köpenhamn, berättade han.

Den 27-årige storskytten har de senaste säsongerna spelat i Danmark för Team Tvis Holstebro.

– Vi har fått en mycket duktig tvåvägsspelare, som har kapaciteten att ersätta Adam Lönn. Han passar även bra in i laget. Jag är väldigt glad över att vi kunde vinna dragkampen om Viktor för man ska veta att det fanns många stora klubbar från många länder med i bilden, säger HK Malmös ordförande Jörgen Rasmusson.

HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen är mycket nöjd med att nästa säsong få in Viktor Östlund i truppen.

– Jag blev imponerad redan när jag spelade mot honom när han var i GUIF. Att vi kan värva på den här nivån visar att vi menar allvar med att utmana i den absoluta toppen. Viktor är kanske mer spelande än Adam, som går mycket på kraft, och hans längd ger en extra fördel.

Nu går jakten vidare på en målvakt eftersom Robin Paulsen Haug efter säsongen kommer att lämna för danska Skjern

– Där ligger vi redan långt framme, säger Jörgen Rasmusson utan att avslöja något namn.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close