FotbollKvarnby IKMalmö FFNyheter

Anton Kralj klar för spanskinfluerade Sandefjord

Förre MFF-lärlingen Anton Kralj har hittat en ny klubb. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med det norska andradivisionslaget Sandefjord.

– De kontaktade med redan för ett par veckor sedan och det kändes rätt direkt. Sedan drog läkarundersökningen ut på tiden. Men nu är den klar och jag har hunnit träna ett par pass med laget, berättar den 20-årige försvarsspelaren som kom till MFF som tolvåring från Kvarnby IK.

En av sakerna han gillar med Sandefjord är att laget satsar på en offensiv, teknisk och bolltrygg fotboll med en stark spansk prägel, Tränare är Barcelona-skolade Marti Cifuentes, som kom till Sverige för att träna AIK:s U19-lag, men sedan lockades över till Norge. I truppen finns även tre spelare från Spanien.

– Jag gillar det upplägget. Det bör passa mig bra. Målsättningen är dessutom att gå upp i högstaligan. Sandefjord har pendlat lite mellan första- och andraligan, men nu ska laget upp och bli kvar, säger Anton Kralj.

För ett par månader sedan fick han beskedet att kontraktet med MFF som löpte ut vid årsskiftet inte skulle förnyas. Han var heller inte så pigg på att stanna i Gefle IF dit MFF lånat ut honom eftersom laget åkte ur Superettan.

– Nu ser jag fram emot att spela i Norge. Jag har redan flyttat hit och det verkar vara en trevlig, men ganska liten, stad. De senaste dagarna har det kommit rejält med snö. Fast det slipper vi snart eftersom vi ska åka iväg till två läger i Spanien, ett i Marbella och ett i Barcelona. Laget har faktiskt redan varit på ett läger. Det missade jag eftersom läkarundersökningen dröjde, berättar Anton Kralj.

Ligan startar i månadsskiftet mars/april.

I Sandefjords trupp fanns redan två svenska spelare: förre GIF Sundsvalls- och AIK-spelaren Pontus Engblom och William Kurtovic, som inte spelat seniorfotboll för någon svensk klubb.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close