NyheterPadelbloggen

Åsa Eriksson “Nu är jag tillbaka på padelbanan igen”

Efter min graviditet och födsel av Estelle, fem månader, är jag sedan drygt en månad tillbaka på padelbanan igen. Jag skrev min senaste blogg här på Skånesporten i somras som höggravid och min senaste tävling var för drygt ett års sedan i Halmstad – vinst med Antonette Andersson! Mot bakgrund av allt som händer inom svensk padel känns dessa händelser som långt tillbaka i tiden.

Eftersom vi i familjen även har Adrian, snart tre år, har jag varit i situationen förr att ta mig tillbaka från ett längre uppehåll. Det är en tuff och seg process, men jag har stor hjälp av min tidigare elitidrottskarriär som volleyboll- (bl.a. två SM-guld) och beachvolleyspelare (SM-brons och tourseger). Två småbarn kräver dessutom en del logistik och tålamod för att få till olika träningspass. Min comeback på padelbanan började på nyårsafton (!) då jag spelade knappt en timme med min sambo, Stefan Krüeger. Han fick verkligen hålla igen, eftersom jag och inte var speciellt rörlig och svag i vissa lägen. Då trodde jag först på en tävlingscomeback till sommaren. Nu en månad senare känns det fantastiskt bra och jag är faktiskt anmäld till årets första tävling på den svenska padeltouren, som spelas i Luleå den 2-3 mars.

Under min första träningsmånad har det, förutom långa gångpromenader och timmar på gymmet, blivit 4-5 padelpass i veckan. Min klubb, Malmö Padelklubb, har träningsverksamhet på Malmö Padelcenter och Limhamn Padel, så det är främst där jag håller till. Jag har även hunnit med en padelresa till Quinta da Marinha i Cascais, Portugal. Quinta da Marina är en fantastisk resort – femstjärnigt exklusivt hotell, nära havet, med allt vad det innebär – och dessutom golfbana samt racket- och simhall som närmsta grannar. Hotelldirektören berättade stolt att Svenska fotbollslandslaget med Zlatan bott på anläggningen, bl.a. i samband med EM 2004 då Sverige och Danmark spelade den klassiska ”uppgjorda” 2-2 matchen, som italienare gärna påminner oss om. I rackethallen, som var spelplats för VM i padel 2016 (missade jag p.g.a. födsel av Adrian), finns det nio padelbanor, sex tennisbanor och tre squashbanor.  Vi – padelvänner från hela Sverige – hade några intensiva dagar där vi hann med mycket padel, golfrunda, spabehandling, god mat och dryck, Cascais ”by night” och guidning i Lissabon. Jag återvänder gärna till detta ställe.

Med på resan var även landslagsspelaren Emmie Ekdahl och vi fick möjlighet att träna tillsammans. Det gick så pass bra att vi beslutade oss för vi ska bilda par i tävlingen i Luleå. Noterbart är att vi hann med några träningsmatcher i Portugal: stabil seger mot Patrik ”Padler” Höök/Patrik ”Falkenberg” Släryd och en sur förlust mot Johan ”Padelfeber” Håkansson/Kim ”Shotluckan” Strömberg. Senast jag tävlade var på backhandsidan, men nu är jag tillbaka i forehandhörnet och det känns naturligt mot bakgrund av jag snarare är en ”lirare” än en ”powerspelare”.

Efter vistelsen på Quinta da Marinha fick jag vila en smärtande axel i några dagar, men nu är jag ”fit for fight” igen och helgen blir intensiv. Fredagen börjar jag med ett padelpass och gymmet med Stefan, lördagen ska vi till Helsingborgs Rackethall på tränarseminarium med Manu Martin – en av världens mest meriterande tränare – och söndagen avslutas med daycamp i Limhamn Padel. Det är härligt att vara tillbaka igen!

Trevlig padelhelg!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close