H65Handboll

H65 Höör levererade i Skövde

H65 Höör noterades för 16:e raka segern i SHE när laget på fyrans växel besegrade Skövde med 23-34.
– Mycket var bra, men vi kan bättre, säger Ola Månsson.

Höörlagets resa till Skövde tog lite längre tid än förväntat på grund av en trafikolycka utanför Jönköping. Därför fick laget byta om i bussen och sätta igång med uppvärmningen lite senare än vanligt.
Det var dock inte någonting som påverkade prestationen speciellt mycket. H65 malde sakta men säkert ner sina motståndare och tog sin 22:a raka seger på bortaplan i SHE.
Därmed återtog laget ledningen i serien. Skuru har betydligt bättre målskillnad, men fortfarande två poäng mindre.
11-16 i första halvlek följdes upp av en liknande andra halva av matchen. Mikaela Mässing inledde på bänken, men kom in i andra halvlek och gjorde nio mål.
– Hon är helt otroligt bra just nu, sammanfattar Månsson ”La Bomba”.
Matchens lirare blev dock Emma Lindqvist (sex mål) som hör ihop mittförsvaret med främst Sofia Hvenfelt.
– Vi inte den träffen på dem i försvaret som vi ville, men svarade i övrigt för en gedigen insats, menade Lindqvist.

I H65-målet stod Jannike Wiberg hela matchen medan Gry Bergdahl, som missat de senaste matcherna på grund av en huvudskada, åtminstone var tillbaka på bänken och fit for fight igen.
– Förutom Lindqvist och Mässing var det ingen som stack ut. det var lite mellanmjölk över insatsen. Mycket var bra, men vi kan bli bättre. Det strulade lite med resan, ändå kunde vi vinna med elva bollar och motståndarna var nöjda med resultatet,säger Månsson.
Hur kommer det sig att ni är så starka på resande fot?
– Mycket handlar om rutin och professionalitet. En timme innan match går spelarna in i sin egen bubbla, oavsett om de sitter i en buss i trafikköer eller i lugn och ro i omklädningsrummet. Svart på vitt är vi ju faktiskt statistik sett bättre på bortaplan de två senare åren.

Nästa uppgift: Önnered. På bortaplan…

Relaterade artiklar

Back to top button
Close