HandbollKristianstad HandbollNyheter

Kristianstadtränaren vill se extremt tålamod mot Heid

På fredagskvällen möter Kristianstad Handboll BK Heid i en match som kan avgöra hela bottenstriden i damhandbollens högstaserie, SHE.

– Givetvis är den viktig, mycket till och med. Men det är alla matcherna vi har kvar nu. Vi måste ta chanserna vi får. Sedan är det en annan sak att det borde vara lättare att vinna hemma mot Heid än till exempel borta mot Sävehof, säger Kristianstadstränaren Ulf Schefvert.

Han varnar dessutom för att Heid är ett starkare lag än många tror.

– De gjorde 40 riktigt bra minuter mot Skuru. Det gäller att ha ett extremt tålamod i försvarsspelet mot Heid. Vi kan inte räkna med några snabba avslut annat än i enstaka undantagsfall. De har dessutom två duktiga målvakter och är bra en mot en. Då får man inte stå på hälarna.

Ulf Schefvert tycker dock att han sett klara tendenser till att formen är på väg uppåt i det egna laget.

– Senast skulle vi haft poäng mot Önnered. Jag tycker att vi blev oerhört hårt bedömda när vi fick straff och utvisning mot oss med 18 sekunder kvar. Nu fick vi spela 6 mot 6 mot slutet istället för 7 mot 6.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

NordicBet har Kristianstad som favorit i den viktiga matchen.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close