skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyNyheterRedhawks

Sylvegård jagar poängutdelning: ”Har skapat tillräckligt”

Under lördagen gästar Malmö Redhawks Brynäs, där jakt på poäng fortsätter – för laget i allmänhet, för Marcus Sylvegård i synnerhet. 

På tal om poäng – det är något även Malmö Redhawks Marcus Sylvegård jagar. Den spelskicklige forwarden har inte haft den poängproduktion han själv önskat – trots att formen är där.

– Jag tycker att jag är i bra form, men det har inte gått som jag velat. Poängen är ju det viktigaste. Jag tycker dock att jag skapat tillräckligt med chanser, men inte haft det rätta flytet, säger Marcus Sylvegård.

Din allmänna känsla inför lördagens match?

– Den är bra, tycker jag. Vi har ett gäng bra träningar i ryggsäcken. Nä, det känns bara bra.

19-åringen har haft den förväntade poängutdelningen under säsongen. Senaste målet från Sylvegårds klubba kom visserligen i början av januari, men utöver det har forwarden endast noterats för fem fullträffar. Han är dock en spelare som bidrar med mycket annat utanför det statistik-friande. Attityd, kamp och finess – några av de signum han visar upp under de, i snitt, 12 minuterna per match.

Marcus Sylvegård firar ett mål mot Örebro i början av januari. Foto: Bildbyrån

Känner du att förtroendet sviktat?

– Ja och nej. Det är klart att jag hade mer förtroende när jag gjorde mål och poäng. men jag känner ändå att jag har förtroende, helt klart.

Årets upplaga av SHL har så här långt varit än jämn historia, vilket tabellen avspeglar. Endast fem poäng skiljer sjundeplacerade Redhawks från serieledande Djurgården – samtidigt som avståndet till lagen under är minimalt.

– Klart man tänker att varje match är viktig – men vi kan inte stirra oss blinda på tabellen. Vi måste fortfarande vara avslappnade, våga och inte vara rädda för att förlora, avslutar Marcus Sylvegård.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close