skanesport_desktop-panorama-1

Eslövs IKOV Helsingborg

Eslöv och OV jagar SHE-plats efter nya segrar – ”En galen serie”

Innan omgång 16: fyra poäng efter och åtta mål sämre än GT söder.
Efter omgång 16: två poäng efter och nio mål bättre än GT Söder.
Eslövs IK drog jackpot i den Allsvenska toppstriden och nästa vecka har laget säsongens viktigaste match hittills – mot GT Söder.

Eslövs IK reste sig snabbt efter den dramatiska derbyförlusten borta mot OV Helsingborg. Eskilstunalaget GUIF besegrades med hela 32-18.
Ändå var det relativt jämnt målmässigt i början av andra halvlek.
Då blev 13-11 till 23-11. 10-0 på drygt tio minuter, efter det att GUIF tappat huvudet helt samtidigt som det blåste medvind i vilken riktning Eslövsspelarna än ställde sig i.

Filippa Sarenbrant blev målbäst med sju kassar, två bättre än skyttedrottningen Lina Wessberg som var tillbaka efter sin stukade fot som höll henne borta från OV-matchen.
– Vi stod bra bakåt i 60 minuter och spelar bra handboll. Vi får många räddningar och bra tryck i omställningarna – många andrafas-mål. Den senaste tiden har vi dragit ner på antalet tekniska fel.
– Lina spel en starkt bidragande orsak till att vi får många enkla mål. Men främst är det försvars- och målvaktsspelet som levererade. Fia hade 16 räddningar och 18 insläppta – 48 procent.

Lördag klockan 16 smäller det i Eslöv.
– Den matchen blir otroligt viktig för framtiden. Vi vill vara topp fyra och kan vi ta två poäng nu toppar vi tabellen och har bar chans att nå målsättningen om en topp fyra-placering.
– Det är en galen serie, alla kan slå alla och det skiljer inte många poäng neråt.
– Hade vi startat säsongen på det sättet vi spelar nu hade vi lett serien överlägset.

Handbollen är het igen i Eslöv.
– Ja, den är verkligen på gång. Men vi måste kliva vidare i vår utveckling på alla sätt. Både på planen och i kontakten med publik och sponsorer. Positivt är att allt fler vill vara med på den resan vi nu gör, säger Eklöv.

Noterbart:
Även OV Helsingborg är med och krigar om seriesegern och en direktplats till SHE. Under lördagen tog laget en tung bortaseger i Tyresö, 17-21.
Laget ligger trea, tre poäng från serieledning – men också blott tre poäng från återkval… Snacka om rekordjämn tabell.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close