IshockeyNyheterRedhawks

Primitivt Brynäs nollade Redhawks på poäng

Ofta speglar matchbilden resultaten – men inte ikväll. Malmö Redhawks stod för en i stora delar inspirerad insats – men Brynäs var svåra, uppoffrande. bjöd inte på något, vann med 4-1 och såg till att Malmölaget fick åka hem nollat på poäng.

Växjö-lånet Christoffer Netterberg fanns med i Redhawks matchtrupp.

Cristopher Nihlstorp vaktade kassen. Det tillfälliga Moralånet Isak Wallin var reservmålvakt. På skadelistan fanns förstemålvakten Oscar Alsenfelt och forwarden Lars Bryggman samt långtidsskadade Emil Molin.

Marcus Sylvegård fanns uppsatt som extraforward.

Stark matchöppning av Malmö, som inledde med ett fysiskt spel för att slå ann tonen. Ett par farliga lägen vaskade man också fram till följd av detta.

Trots den spelmässiga övertaget hos Malmö, så var det Brynäs som tog ledningen.

Fysisk match, där Malmös spelidé drunknade i Brynäs primitiva, uppoffrande spel. foto: Bildbyrån

Minuten innan periodpausen skulle hemmalaget Brynäs trycka in även 2-0. Detta kom i 5-mot-4-spel, boxplay för Redhawks.Tungt för Malmö som varit periodens bättre lag, men inte haft flytet framför mål.

Mardrömsstart för Malmö i den andra perioden. 3-0 kom efter ynka 54 sekunder. Ett skott inte helt otagbart för Christopher Nihlstorp.

Malmö hade gett bort ett par mål – men senare var det Brynäs tur att bjuda igen. Slarv i hemmalaget bäddade för att en påpasslig Frederik Storm kunde trycka in sitt 11:e mål för säsongen.

Den andra perioden till ända med ställningen 3-1. Malmö skapade mest framåt, tog en hel del skott – men ofta fanns det Brynässpelare i vägen.

Malmös jakt på reducering gick vidare. Men man hade ruskigt svårt att få igenom skotten, trots en hel del chanser och mycket tid i anfallszon.

Reduceringsjakten kom av sig i takt med att Malmö blev allt mer slarviga. Uppspelen satt inte, man hade svårt att låsa fast pucken i offensiv zon och avsluten var fortsatt tama.

Redhawks blottade till slut buren, i ett sista desperat drag – men detta gav inte mer än att Brynäs kunde sätta dit 4-1 och så även den berömda spiken i kistan.

Nu väntar landslagsuppehåll. Nästa SHL-match, den mot Färjestad, ligger 10 dagar bort.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close