skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Skånes Fotbollförbund firar 100 år med jubileumsbok

Skånes Fotbollförbund bildades 1919. Årets 100-årsjubileum kommer därför att firas på många sätt, bland annat med utgivningen av en jubileumsbok.

Boken är klar, lämnad till tryckning och ska vara färdig för utgivning i mars.

– Vi är stolta över att kunna ge ut en bok som inte bara behandlar det rent fotbollsmässiga under de 100 åren utan även ger en bred överblick av de aktuella åren, säger Skånes Fotbollförbunds VD Peter Ekvall, som varit ordförande i jubileumsbokkommittén.

De övriga som arbetat med boken är Roger Gottfridsson, före detta sportchef på tidningen Arbetet, Walle Holmberg som i 46 år jobbade på Helsingborgs Dagblad, Ole Törner, tidigare på Arbetet och Skånska Dagbladet, numera verksam på Skånesport, Göran Schönhult från Trelleborg som har koll på all statistik om skånsk fotboll, Jonny Åkesson från Bromölla med en stor erfarenhet från den nordostskånska fotbollen. Micke Dahl, IT-ansvarig på Skåneboll samt koordinatorn Joachim Orrenius.

I boken får varje år två sidor med en händelse, en person eller ett lag som kan knytas till just det året. Dessa kompletteras med statistik, småbitar från Skånes FF-historien plus artiklar och notiser från livet och historien utanför fotbollen.

– Vi ville ha en resa genom historien och det känns som om vi lyckats, säger Peter Ekvall.

Som en extra bonus ingår även en unik sammanställning över samtliga fotbollsklubbar som varit verksamma under de 100 åren. De är många!

 

På bilden syns:

övre raden: Peter Ekvall, Ole Törner, Göran Schönhult, Jonny Åkesson, Micke Dahl

sittade: Walle Holmberg, Roger Gottfridsson

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close