FotbollNyheterTrelleborg FF

Årsmötet gav klartecken för TFF:s investeringsbolag

Trelleborgs FF och storsponsorn Mellby Gård kan fullfölja planerna på ett investeringsbolag. TFF:s ordinarie årsmöte genomfördes i kväll och då gav medlemmarna klartecken för upplägget.

– Det känns otroligt roligt att nu kunna komma igång med satsningen som dels ska bidra till att öka möjligheten för Trelleborgs FF att långsiktigt konkurrera inom elitfotbollen men också till att skapa förutsättningar för klubben att över tid kunna bygga upp ett eget kapital vilket kommer att gynna hela föreningen och de satsningar vi gör på ungdomsverksamhet och damlag, säger Torbjörn Jönsson, styrelseordförande i Trelleborgs FF i ett pressutskick.

För att täcka generella omkostnader kommer en årlig summa att tillföras föreningen från bolaget samtidigt som klubben har möjlighet till tillskott vid satsningar. Vinstnettot som kommer från till exempel framtida spelarförsäljningar delas mellan Trelleborgs FF och investeringsbolaget. Aktierna i bolaget kommer ägas av Mellby Gård och Trelleborgs FF. Föreningen kommer att ha röstmajoritet (genom A-aktier), det vill säga 51 procent av rösterna i bolaget.

VD:n på Mellby Gård – och TFF-supportern – Johan Andersson har lovat att, över tid, tillföra 50 miljoner kronor i bolaget.

– Jag ser med stor tillförsikt på Trelleborgs FF:s framtid. En framtid då klubben nu kan göra reella satsningar och, för första gången, göra riktigt strategiska förvärv samtidigt som man fortfarande är i kontroll, säger Johan Andersson.

Foto: Bildbyrån

Läs mer

Intervju med Mattias Kronvall när projektet presenterades

Nytt investeringsbolag tillför TFF 50 miljoner – om årsmötet säger ja

Relaterade artiklar

Back to top button
Close