IK PanternIshockeyNyheter

Volden storspelade när Pantern tog efterlängtad trepoängare

IK Pantern hade en dyster trend i bagaget. Men i kvällens match mot Karlskrona HK kom den så efterlängtade trepoängaren. Regisserat av en vass forwardsduo samt en storspelande Lars Volden i huvudrollen, skrevs manuset slutligen till 2-0 i en välspelad segermatch.

En seger på de åtta senaste matcherna och tio raka matcher utan någon trepoängare. Pantern var inne i en negativ trend. IKP hade halkat ner till en tolfteplats, och desperat jagande bottenkonkurrenter hade börjat få rejäl vittring.

Lars Volden var tillbaka mellan stolarna för Panterns del. Målvakten vilade senast till följa v hårt matchande.

Böljande första period, där inget av lagen lyckades låsa fast pucken för några längre anfall.

16:38 på klockan skulle islossningen ske – i regi av Panterns Villiam Haag, som tryckte in en retur.

William Haag blev återigen målskytt för sitt Pantern. Foto: Bildbyrån

Efter ledningsmålet tog hemmalaget över spelet och skapade flera kvalificerade chanser.

Pantern var fortsatt starka i inledningen av den andra perioden. Man dödade, relativt smärtfritt, ett boxplay, samtidigt som det fanns en vittring på 2-0.

Pantern stod för en bra andra period, där man hade Karlskrona under lupp och var snubblande nära att utöka sin ledning. Men 1-0 stod sig in i den tredje perioden,

2:02 på klockan och Pantern hade införskaffat sig ett powerplay. Inte lång tid av detta krävdes innan man skulle lyckas få in 2-0-målet. Denna gång var det nick Olesen som höll sig framme, påpassligt efter en retur.

Inte att förglömma: en storspelande Lars Volden klev fram när Pantern behövde det som mest. Burväktaren stod pall under Karlskronas reduceringsjakt, karakteriserat av av pondus, lugn och – ja – ett igenspikat mål. Han var fenomenal ikväll, helt enkelt!

Pantern höll tätt och en nöjd hemmapublik förkunnade första trepoängaren – en välbehövlig sådan – in på kontot.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close