FotbollLB07Nyheter

Jonas Carlberg i LB07- Det var en ”no brainer” när frågan kom

Jonas Carlberg har antagit utmaningen till att vara assisterade damtränare i LB07. Tillsammans med Renée Slegers och Henrik Bäckström kommer han att ingå i ledarteamet kommande säsong.

Vad fick dig att tacka ja till uppdraget?

– Det var en så kallad ”no brainer” när frågan kom. Personligen innebär detta en omfattande utmaning som jag måste tackla med ödmjukhet. LB07 har varit ett Allsvenskt lag under längre tid och jag har sett flera matcher senaste säsongerna, så att arbeta med dessa proffsiga spelare lockade mest. Renée Slegers vision påverkade också positivt. 

Vad visste du om laget/föreningen sedan tidigare?

– En hel del. Jag var ledare för klubbens P99 tidigare där vi växte till att bli ett av Skånes bättre lag och jag har via diverse instruktörsjobb stött på många LB07 spelare genom åren. I regel är de välutbildade och har sund mentalitet. Klubben har på senare säsonger rönt sportsliga framgångar på alla fronter och blivit allt mer attraktiv att associeras med. I lokala tidningar skrivs det ibland att klubben är ”turbulent” men det är missvisande då bland andra Vicky Fredriksson, Robert Lenir och Sebastian Jonsson har skapat kontinuitet över kort tid. Nye klubbchefen har en stabil grund att utgå från.

Jonas anser själv att hans spelarbakgrund är ganska blygsam.   Som bäst spelade han i dåvarande div. 3 laget Höörs IS. Där hade de ett kanonbra lag med Hasse Mattisson som tränare. HIS kvalade sånär till div. 2. Därefter slutade han redan när jag var 25 år då det lockade mer med en tränarsatsning.  Jonas  har därefter varit tränare i LB07, Bunkeflo FF och Landskrona BoIS.
– Om situationen vore annorlunda så hade jag gärna spelat mer för Höörs IS med mina dåvarande lagkamrater, den tiden minns jag med värme. Roligaste tiden som tränare var nog med Bunkeflo FF där vi gick upp till div. 5, gruppdynamiken i laget var helt fenomenal och vi gick obesegrade i hela 25 matcher (inklusive träningsmatcher) under elva månader. 

Hur vill du vara som ledare?

– Jag tror på ”management by joy”, det tjänar ingenting till att spelare mår dåligt på sin arbetsplats. Jag vill att spelarna ska känna glädje när de beger sig till mina träningar. Däremot har jag en extrem vinnarskalle och roligast för mig är att prestera bra och vinna matcher, så det påverkar givetvis träningsmiljön och relationerna också. 

Finns det något du aldrig tummar på?

– Att bra träning skapar bra spelare, kravbilden är därmed hög för alla i träningsmiljön. 

Vilket   är  ditt bästa ledarskapstips?

– Ta intresse för dina spelare och bemöt dem med öppenhet, oftast bemöter de därför varandra med öppenhet. Såklart finns det en naturlig distans mellan tränare och spelare men jag tror inte att någon kan prestera optimalt i en grupp av främlingar.

Vad kan vi förvänta oss av er 2019?

– Förhoppningsvis bra fotboll av laget, och att jag är delaktig i att vi spelar bra fotboll. Fotboll går ut på att göra fler mål än motståndarna, jag räds inte för att vara flexibel beroende på motstånd för att vinna matcher. 

Vad är er målsättning inför kommande säsong?

– Vi har givetvis en intern målsättning men externt är det att prestera bättre än fjolåret och förhoppningsvis fler spelminuter på yngre spelare. Renée Slegers ledde F19 till ett SM Guld så sent som i november så det finns mycket talang och arbetsmoral där. Trots det måste samtliga spelare givetvis prestera i första hand för att spela, oavsett ålder. 

Vad finns att säga om lagen i er serie?

– Flera lag visar kontinuitet och har dessutom gjort spännande värvningar. Linköpings FC är revanschsugna från i fjol och Kopparbergs/Göteborg FC har en respektingivande trupp.

 

Första tävlingsmatchen för er är  Svenska Cupen nu på lördag mot FC Rosengård.

– Det är jättekul att tävlingssäsongen är igång och både Renée och jag hoppas på en smakstart mot FC Rosengård. 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close