FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

MFF:s Europa League-trupp släppt – 17-årig målvakt registrerad

UEFA-trupperna till vårens Europa League-spel är nu släppta. Malmö FF kunde – precis som de övriga lagen – registrera tre nya spelare och de man valt att ta med är de tre hittills klara nyförvärven Anel Ahmedhodzic, Dusan Melicharek och Adi Nalic.

Det oväntade namnet är dock en 17-årig målvakt. För att komplettera Johan Dahlin och Dusan Melicharek har MFF valt att sätta upp Lamin Sarr från den egna U19-truppen.

Inte så konstigt.

Men ett väldigt snabbt avancemang från att ifjor ha varit tia på rankingen i MFF till att nu vara trea i klubben i Europa League-truppen.

Så här såg det – åtminstone enligt mig – ut 2018:

1) Johan Dahlin
2) Fredrik Andersson
4) Marko Johansson
5) Walter Viitala
6) Sixten Mohlin
7) Mathias Nilsson
8) Jakob Tånnander
9) Måns Ingvarsson
10) Lamin Sarr

Nu är Fredrik Andersson i Örgryte IS, Marko Johansson på lån i GAIS, Walter Viitala har lämnat med okänd ny adress, Sixten Mohlins långa kontrakt och tid i MFF är avslutad, Mathias Nilsson ska lånas ut till Eskilsminne IF och Jakob Tånnander som förra året var utlånad till Lunds BK ska lånas ut igen, troligen på nytt till LBK.

Måns Ingvarsson då? Han är ett år äldre än Lamin Sarr och låg före honom i U19. Men Ingvarsson är inte kvar i MFF. Efter att ha gått den långa vägen i MFF:s ungdomslag och spelat massvis med matcher i U17 och U19 ville han komma närmare A-lagsfotboll på så hög nivå som möjligt. Därför har han lämnat för Trelleborgs FF.

Och då är hastigt och lustigt Lamin Sarr trea av målvakterna som finns på plats i MFF.

Det har han åtminstone på sikt resurserna att leva upp till också. Sarr är en väldigt atletisk målvakt med bra spänst och räckvidd.

Så här ser den nya UEFA-truppen i MFF ut:

Målvakter: Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Lamin Sarr.

Försvarsspelare: Eric Larsson Egzon Binaku, Behrang Safari, Anel Ahmedhodzic, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Hugo Andersson.

Mittfältare: Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Anders Christiansen, Romain Gall, Bonke Innocent, Adi Nalic, Samuel Adrian, Laorent Shabani.

Anfallare: Markus Rosenberg, Carlos Strandberg, Guillermo Molins, Marcus Antonsson, Tim Prica.

………………….

Årets U19-målvakter i MFF kommer för övrigt att bli Lamin Sarr och Erik Lindblom.

Förutom Måns Ingvarsson (TFF) har anfallaren Granit Rushiti lämnat MFF U19. Rushiti blev tidigt klar för division 2-nykomlingen Eslövs BK, som är hans moderklubb.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close