Nyheter

Svensk Simidrott värvar skånsk entreprenör

Svensk Simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma” är Svensk Simidrotts vision. En av målbilderna i Strategi 2025 är att Svensk Simidrott ska harmoniera med utvecklingen i samhället och ha en attraktiv verksamhet.

Som ett led i strävan att nå dit har Svensk Simidrott knutit till sig affärsmannen Henrik Persson Ekdahl.

Svensk Simidrott kommer att tillsätta ett nystartat marknadsråd, kallat Marketing Advisory Committee, för att på nya sätt öka attraktionskraften i Svensk Simidrotts erbjudande. Rådet kommer initialt att bestå av entreprenören Henrik Persson Ekdahl, förbundschef Mikael Jansson, marknadschef Jan Dahlberg och vice ordförande i Svenska Simförbundet Stefan Persson och kommer att arbeta med marknadskoncept, paketering, aktivering och nya vägar att nå tilltänkta samarbetspartners.

– Vi är glada att Henrik har valt att ge oss av sin tid för att engagera sig i Svensk Simidrott. Han har en naturlig koppling till simningen sedan tidigare då han tränade och tävlade på hög nivå och vi är tacksamma att han nu valt att ge tillbaka till sin idrott. Genom sin kompetens, sitt affärsmannaskap och kontaktnät, både nationellt och internationellt, kommer han att vara en stor tillgång i att hjälpa till att stärka upp vårt erbjudande till nya samarbetspartners, säger Förbundschef Mikael Jansson  i ett pressutskick.

– Svensk Simidrott spelar en viktig roll vad gäller att engagera barn och ungdomar i att upptäcka och utvecklas inom en sport som gett mig väldigt mycket på ett personligt plan under min uppväxt. Att få möjligheten att medverka till att skapa ännu bättre förutsättningar för Svensk Simidrott att nå ut, känns både självklart och viktigt. Jag vill bidra med min erfarenhet och mitt nätverk för att skapa ett ännu större intresse för Svensk Simidrott, säger Henrik Persson Ekdahl.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close