Fotboll

Han lämnar Helsingborgs IF för Bologna

Det har varit nära ett bra tag – men först under förra veckan stod det klart att 16-årige Kasper Harletun lämnar Helsingborgs IF verksamhet för den italienska Serie A-klubben Bologna FC:s U17-lag. – Det ska bli väldigt spännande, säger Kasper Harletun till Skånesport. 

Det var ingen bomb som briserar. Nej, Kasper Harletuns flytt till Bologna hade varit på tapeten under ett bra tag. Den 16-årige mittbacken hade redan befunnit sig nere i Bologna under ett par veckor, för att acklimatisera sig och bekanta sig med sin nya klubbadress.

– Jag ser verkligen fram emot denna utmaning, säger han. När Skånesport ringer upp befinner sig Harletun på ett hotellrum som nya klubben tillhandahåller åt honom, och på vilket han kommer bo under den närmaste tiden.

Kasper Harletun är i gott sällskap i Bologna. Svenskarna Filip Helander och Mattias Svanberg tillhör klubben sedan tidigare. Foto: Bildbyrån

I Bologna FC finns redan ett par svenskar. Filip Helander och Mattias Svanberg – båda med skånsk koppling – tillhör A-lagstruppen. I klubbens U17-lag, det Harletun ska tillhöra, finns ytterligare en Malmö FF-bekanting i Nikolaj Möller, som mittbacken spelat med tidigare.

När kom Bologna in i bilden?

– Ja, du.. Det var nog tre månader sedan, tror jag. Jag var där nere under en vecka och provtränade, och sedan flyttade jag hit för tre veckor sedan.

Hur trivs du så här långt?

– Jag trivs väldigt bra, måste jag säga. Mycket trevligt folk här, och sedan är det en fin stad också. Många studenter. Nej, men jag trivs bra. Just nu bor jag på hotell, där jag får mat och sånt. Men tanken är väl att flytta till en lägenhet vid ett senare tillfälle.

Kasper Harletun i Helsingborgs IF:s tröja. Foto: Bildbyrån

För de som inte känner till dig, kan du beskriva dig själv som spelare?

– Absolut. Jag är en hyfsat snabb mittback. Rätt bra spänst, bra passningsspel och farlig i boxen.

Serie A – är det en liga du följer lite extra?

– Alltså, så som jag ser på min spelstil och så som jag vill utvecklas, så är den italienska ligan den som jag helst vill spela i. Jag anser att de bästa mittbackarna spelar i Serie A, avslutar Kasper Harletun.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close