HandbollNyheterOV Helsingborg

Lindqvist vill föra tillbaka moderklubben till finrummet

Den första säsongen efter korsbandsskadan slutade med nedflyttning.
Nu hoppas Emil Lindqvist kunna leda tillbaka moderklubben till Handbollsligan.
– Det är sju matcher kvar och jag tror att vi måste vinna varje match för att kunna gå direkt upp, säger OV Helsingborg-spelaren.

Handbollsligan består den här säsongen av fem skånska lag. I höst kan det däremot bli sex stycken. På andraplats i Allsvenskan parkerar nämligen OV Helsingborg och nordvästskåningarna är i allra högsta grad med i kampen om seriesegern – och en direktplats till Handbollsligan.

– Den har väl varit helt okej. Vi har lett serien nästan hela säsongen, så det känns dumt att klaga. Men jag hade önskat att vi legat etta vid det här laget, men vi fortsätter att kämpa för att ta den platsen. Det är sju matcher kvar och varje match blir som en final för oss, säger vänstersexan Emil Lindqvist när Skånesport når honom mellan föreläsningarna på Malmö universitet.

Hur har det gått för egen del?
– Jag tycker att det gått helt okej. Det har varit mycket belastning här på slutet när (Mathias) Meltzer varit skadad en längre tid. Men det har känts bättre och bättre. Jag har fått mycket bollar att jobba med, så det är skönt.

Medan Mathias Meltzer dragits med en axelskada har Emil Lindqvist varit nästintill skadefri under säsongen. Han missade två matcher i höstas men har i övrigt varit spelbar. Annat var det för några år sedan.

– För tre år sedan drog jag korsbandet och blev borta från handbollen i ett och ett halvt år. Sen kom jag tillbaka inför förra säsongen men det tog ett tag innan jag kunde anpassa mig. Det var ju också en serie högre än vad spelat innan. Nu har kroppen anpassat sig bättre än förra året. Jag kan trycka på lite mer på träningar och matcher.

Har du känt av skadan någonting den här säsongen?
– Jag har haft lite problem med baksidan men det är inget som påverkat mig så. Jag missade två matcher i höstas på grund av det men jag känner inte av det på något vis.

Efter sju år i Allsvenskan återvände OV Helsingborg förra säsongen till Handbollsligan. Sejouren i högstaserien blev dock endast ettårig, då klubben slutade sist och rasade ner i Allsvenskan igen.

– Det går lite lättare att göra mål, om man säger så, men samtidigt ska jobbet göras. Det är lite lägre tempo än i Handbollsligan och i Handbollsligan straffar lagen dig lite mer om du gör ett individuellt misstag.

Vad var det som gjorde att du stannade i OV?
– Jag bor fortfarande i Helsingborg och pluggar i Malmö. Sen trivs jag jäkligt bra i klubben. Det kändes bara dumt att flytta på sig. Jag trivs med tränaren och laget. Jag har ju varit här i sju år nu.

För sju år sedan lyftes Emil Lindqvist upp till seniorlaget. Vänstersexan startade karriären i just OV Helsingborg och nu drömmer han om att få vara med om ett nytt avancemang till Handbollsligan.

Om skåningarna ska vinna Allsvenskan måste de dock ta sig förbi HK Varberg. Trots att OV Helsingborg vann hemmamötet med Varberg, 31-21, är de ett poäng bakom i tabellen.

– Vi hade helst velat slippa kval. Det är lättare att gå direkt upp, historiskt sett har det ju varit svårt att kvala upp. Jag hoppas och tror att vi ska kunna ta förstaplatsen.

Vad krävs för att ni ska vinna serien?
– Det är ju att vi tar varje match som en final. Varje match är jätteviktig. Det är sju matcher kvar och jag tror att vi måste vinna varje match för att kunna gå direkt upp. Sen är det nästan seriefinal mot Varberg om två-tre veckor (24 februari). Den blir jäkligt viktig då vi är en poäng bakom dem.

Vad kan du säga om Varberg?
– De har väldigt mycket erfarenhet och rutin. Det är ett stort lag men jag tror att det kan passa oss rätt bra, vi är också rätt stora. Men jag tror inte att de förlorat sen de mötte oss. Det blir en svår nöt att knäcka.

FAKTA: Emil Lindqvist
Ålder:
25
Bor:
Helsingborg
Familj:
Sambo
Gör:
Studerar datateknik på Malmö universitet
Klubbar:
OV Helsingborg (moderklubb)

Relaterade artiklar

Back to top button
Close