FotbollMalmö FFNyheter

MFF förlänger ett år med Fouad Bachirou – till och med 2022

Det har ryktats om att Fouad Bachirou skulle bli svår att behålla i MFF. Svaret? Idag presenterade MFF en kontraktsförlängning med den 28-årige mittfältaren.

Förlängningen är på ett år och det nya kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2022.

– Jag är glad och stolt över att förlänga kontraktet. Att klubben visar sådan uppskattning och vill förlänga med mig redan efter ett år måste betyda att jag har gjort någonting bra.

– MFF är en passionerad klubb som siktar högt i alla tävlingar. Personligen är det något som driver mig. Jag ser alltid fram emot att spela framför våra supportrar och med vetskapen om att vi är laget som alla vill slå, säger Fouad Bachirou i ett pressutskick.

Den 28-årige centrala mittfältaren Fouad Bachirou föddes i Frankrike och fick sin fotbollsutbildning i Paris Saint-Germain FC:s akademi. Efter spel i Greenock Morton FC i Skottland och Östersunds FK tog han klivet till Malmö FF i januari 2018, då han undertecknade ett fyraårskontrakt.

Under debutsäsongen i MFF-tröjan etablerade han sig snabbt som en viktig kugge på mittfältet och hjälpte bland annat föreningen till gruppspel och därefter vidare till sextondelsfinal i UEFA Europa League.

– Under hösten visade Fouad vilken hög klass han håller även mot bra motstånd i Europa. I mina ögon är han en komplett spelare som är duktig både i duellspelet och med bollen. I vårt system spelar han ofta i balansrollen och är viktig för vår speluppbyggnad. Vi är väldigt nöjda med att ha förlängt hans avtal med Malmö FF, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close