FotbollLunds BKNyheter

Christer Sjöberg – ”motståndarna kommer att få anpassa sig efter vårt spel”

Christer Sjöberg är en av 6 st ledare som i år ansvarar för både Lunds BK:s U17 lag som skall spela U17 Allsvenska Södra och för LBK:s U19 lag som skall spela U19 div. södra Götaland. Anders Persson är huvudansvarig för båda trupperna och övriga tränare är förutom Christer Sjöberg, Tom Hansson, Peter Heurlin, Peter Liljeholm och Jan Magnusson.

–  Våra förändringar som vi har gjort inför säsongen är organisationen med U17 och U19 och med fler ledare. Vi har en stark och jämn trupp på 20 spelare i både U19 och U17. Vi kommer att utveckla och bygga vidare på vår spelidé.

I helgen kom ni tvåa i inomhuscupen Blomsterbergs cup. Ni ställde upp med ert ungdomslag, U19 som slog ut alla seniorlag fram till finalen. Där mötte ni Eslövs BK och finalförlust med 2-1.

Kan man säga att det var en skräll?

– Vår prestation i Blomsterbergs Cup i Eslöv är för oss en värde mätning om hur vi står i förhållande till seniorlag. Vi spelar cupen mest som en rolig grej och Cupen ligger bra i tid i vår säsongsplanering för seriespelet. Killarna spelade en träningsmatch mot Helsingörs U19 dagen innan och var lite slitna under slutspelet.

– Vi tycker att vi gjorde bra ifrån oss under hela cupen även i finalen mot Eslövs BK. Finalen blev så spännande som en final skall vara. Och Eslövs BK är värdiga vinnare av matchen.

Christer började som spelare i Tomelilla IF. Han spelade både Fotboll och Handboll som ungdom och yngre senior. Christer kom till Lunds BK för 7 år sedan och tränade då LBK s U17 lag. 2014  fick han förfrågan att jobba med P-01 som då var 14 år. Denna trupp har han nu följt under några år och dessa killar överraskar honom hela tiden.

– Vi har tillsammans vunnit Skåne A för P15, segrare i U16 Nationell serie och SM silver och nu i höstas seriesegrare för U17 div. 1, Vilket har resulterat i att Lunds BK får spela U17 Allsvenskan Södra i år. Denna trupp  har mycket intressanta och duktiga spelare.

Vad händer här närmast?

– Under 2019 kommer jag att utbilda spelare i Lunds BK U17 och U19 och försöka hjälpa killarna att kunna ta nästa steg upp i LBKs A trupp. Vår U19 trupp som är väldigt ungt, har 20 spelare födda 2001/00 Och U17 består av 20 spelare födda 2002/03. Vi hoppas bli ett topplag i serien och spela om seriesegern. Som belöning får de då spela Allsvenskan för 19 åringar 2020.

Är du en bra ledare?

– Som ledare vill jag hela tiden utveckla mig och inte se mig som färdig. Jag vill få killarna med på tåget att försöka spela en attraktiv och underhållande fotboll. Fotboll skall vara underhållning. Jag kan ALDRIG som ledare acceptera rasism inom fotbollen. Fotboll förenar nationer under mästerskap som ingen annan sport gör.

Christer menar att man ska se möjligheterna inte hindren och gå din egen väg och utveckla ditt sätt att vilja spela fotboll.

Vad tror du om ert lag framöver?

– Detta är kanske LBK:s genom tiderna bästa årskull och de kan med lite uppmärksamhet bana väg för framtida ungdomslag/ spelare i LBK. De förtjänar verkligen uppmärksamheten då de inte är bortskämda med detta…

Vi har haft några mörka ekonomiska år i LBK och börjar se ljuset i tunneln och trots ekonomiska motgångar så har ungdomsfotbollen i LBK bara blivit bättre med stabila resultat i många årskullar **( som ibland är 40-60 st på träningen) Många ledare gör ett otroligt arbete i LBK.

Vad finns att säga om lagen i er serie?

– Vi kommer att ha fokus på vårt egna spel i serien och det kommer att krävas att ett lag spelar mycket bra mot oss för att ta poäng. Vi kan inte anpassa vårt spel efter motståndarna utan motståndarna kommer att få anpassa sig efter vårt spel.

På lördag möter ni Kulladals FF seniorlag på bortaplan.

– Vi möter Kulladals FF till helgen och det är en utmaning. Vi har valt att spela mot seniorlag under träningsmatcherna för att vi vet att vi inte kommer att möta dem i serien. Då kan vi fokusera oss mer på arbetsmetoder som en träningsmatch skall vara. Och att vi kan lära oss av KFF hur de löser situationer. Ett seniorlag spelar lite annorlunda då de är mer resultatinriktade än vad ett ungdomslag är ( i alla fall vi)

Christer avslutar med:

– Vi kommer att vara väl förberedda till Seriestarten som blir hemma mot Lödde IF U19.

 


Lunds BK U19 lag som kom tvåa i Blomsterbergs cupen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close