FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Ett i princip målchansfritt genrep var perfekt för MFF

MFF mot Dynamo Kiev blev en rätt tråkig match med nästan inga målchanser.

Perfekt!

Precis så ska ett genrep se ut när Chelsea FC väntar på torsdag.

Mot Krasnodar tröttnade MFF rejält, nästan hela den andra halvleken blev tung och alldeles mot slutet kom de två målen som innebar 0-2 i baken.

Idag hade MFF också bekymmer med att orka ända in i mål. Men svackan kom betydligt senare, var inte lika djup och man höll nollan.

Att det inte blev några mål framåt heller är lätt att köpa. MFF låg rätt i positionerna, såg till att laget inte blev långt och prioriterade det defensiva, länge dessutom utan att plocka bort presspelet. I 75 minuter var man lite bättre än Dynamo Kiev och de enda gångerna den ukrainska ligatvåan kunde hota var de få gångerna MFF passade fel och tappade boll på mitten efter pausen så att Kiev kunde kontra.

Bäst av allt var att försvarsorganisationen höll trots att Oscar Lewicki saknades och att MFF mot slutet fick sätta in Franz Brorsson och Hugo Andersson istället för Lasse Nielsen och Rasmus Bengtsson. Så blir det när alla gör sitt jobb och vet vad de ska göra. MFF höll inte nollan med flyt utan efter att bara ha släppt till en enda riktigt farlig chans på 90 minuter och den kom i den 89:e.

Med säsongsstart bara en månad innan en tävlingspremiär mot ett lag som Chelsea har MFF nästan haft en omöjlig uppgift.

Det mest positiva med dagens match var att det såg ut som om MFF gjort det bästa möjliga av förutsättningarna. Först en tid med väldigt hård träning och två lätta träningsmatchmotståndare när benen var som tröttast och sedan ett läger i värmen på bra planer med två riktigt bra lag att möta med den bästa elvan och ytterligare en B-betonad match (mot Krasnodar U23) för att hålla igång så många spelare som möjligt.

Steg för steg har MFF som helhet – och individuellt – kommit närmare att prestera på topp i 90 minuter. Man är inte framme än. Jag tror fortfarande att tiden är för knapp för att få bort all försäsongsrosten redan till torsdag. Sista 15-25 mot Chelsea FC kan bli tuffa. Men är resultatet bara rätt när man går in det skedet av matchen kan det gå vägen. Med publiken i ryggen orkar MFF lite mer än man man rent tekniskt borde.

Och det blir med dagens startelva om Oscar Lewicki inte hinner bli kry.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close