IBK LundInnebandyNyheter

IBK Lund förstärker med målvaktstalang

IBK Lund har gjort klart med en av Skånes främsta målvaktstalanger Emilia Nilsson som ansluter till klubben från Häljarps SK. 17-åringen som har representerat sin moderklubb Häljarp under säsongen i såväl Div.1 och JAS, ansluter med omedelbar verkan enligt pressmeddelande.

Utöver meriter från Div.1 och JAS har Emilia Nilsson även spelat SDF-SM för Skåne under förra säsongen.
Nilsson kommer att kunna spela i både Allsvenskan och Juniorallsvenskan under återstående del av säsongen.

Efter att Emilia Nilsson hörde av sig om att få provträna med klubben fanns det ingen tvekan.
– Vi blev väldigt glada över att Emilia självmant tog kontakt med oss om att spela resterande del av säsongen här i Lund, säger assisterande tränaren Ludvig Nilsson och fortsätter:
– Hon är en av Skånes mest talangfulla målvakter och kommer skapa en starkare konkurrenssituation i såväl Allsvenskan som Juniorallsvenskan. Samtidigt som hon kommer få erfarenhet från spel och träning på hög nivå, menar Ludvig Nilsson.

Emilia Nilsson har under säsongen skaffat sig rutin från både JAS och Div.1 med Häljarp, vilken kommer vara nyttig för att nu ta nästa steg.
– Hon har stegvis gått uppåt i divisionerna och kände nu att hon var redo för en ny utmaning. Emilia har, under de matcher vi har sett samt under våra träningar, visat sig vara en välskolad målvakt. Jag tror att hon kommer blomma ut ytterligare i vår miljö och ta flera steg framåt i sin utveckling, avslutar Nilsson.

Foto: IBK Lund

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close