FotbollNyheter

BoIS-profilen om flytten till Allsvenskan

Tidigare i Eskilsminne och HIF Akademi gjorde sig Jonathan Levi ett namn i Landskrona BoIS efter en fin säsong 2016. Nu är 23-åringen klar för allsvenska IF Elfsborg. Han lånas in från norska Rosenborgs BK under 2019. 

Efter 8 mål på 25 matcher för Landskrona Bois i division 1 södra, lämnade Jonathan Levi Landskrona vintern 2017 för spel i Öster och Superettan. Efter fina prestationer med fem mål och en assist på elva matcher, blev han intressant för allsvenska och utländska klubbar. Under sommaren 2017 värvade norska Rosenborg BK mittfältaren och sedan dess har han vunnit både norskt liga- och cupguld, spelat i Europa League, varit en del av det svenska U21-landslaget och fick i vinter göra debut i A-landslaget på januariturnén i Qatar.

Jonathan levi fick debutera i A-landslagsmiljö under januariturnén i Qatar. Foto: Bildbyrån

– Det känns väldigt bra. Elfsborg var självklart – även om det fanns flera andra allsvenska lag intresserade så har det aldrig funnits några tvivel om att det var här jag ville vara. Det har varit hektiska dagar men nu är allt på plats – kritat och klart och jag är i Borås, säger Jonathan Levi till Elfsobrgs hemsida efter presentationen.

Elfsborg hade ett minst sagt kämpigt 2018, där laget slutade på en blygsam tolfteplats. Levi hoppas kunna föra Borås-föreningen tillbaka till högre tabellplaceringar.

– Jag har väldigt höga förväntningar, både på mig själv, laget och på staben. IF Elfsborg har alltid varit en stor förening i mina ögon och jag förväntar mig att det kommer att bli fina resultat i år. Jag har lite koll på spelartruppen och med Jimmy som tränare tror jag att 2019 kan bli väldigt bra för oss. Jag är ganska säker på att placeringen kommer att bli betydligt bättre det här året, avslutar han.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close