FC RosengårdNyheter

FC Rosengård Futsal laddar för kvalspel till SFL

Efter att ha säkrat seriesegern i division 1 – där man i sista matchen vann med 11-2 mot Fässbergs IF – stundar nu nationellt kvalspel för FC Rosengård Futsal. Vid önskvärt utfall kan FCR bli uppflyttning till Svenska Futsalligan, SFL. I helgen hägrar en av de två gruppspelsmatcherna, när FCR tar sig ann FC Diaspora på bortaplan.  

Efter seriesegern i division 1 väntar nu ett kvalspel för FC Rosengård Futsal. I kvalet delas grupper upp om tre lag i varje, där segrarna från de två grupperna senare möts i två matcher(hemma och borta) för att kora den slutgiltiga segraren – den som får avancera till Svenska Futsalligan. I Rosengårds grupp figurerar även AFC Eskilstuna och FC Diaspora, där de sistnämnda agerar motståndare redan på söndag.

– Vi ser fram emot detta och har kört på bra på träningarna, säger FC Rosengård Futsals huvudtränare, Francis Maciel da Costa.

FC Rosengård siktar på att ta klivet till SFL. Foto: FC Rosengård Futsal

Vad tror du om era möjligheter i kvalspelet?

– Ja, men jag tror att vi har bra chanser. Vi har ett bra lag som spelar bra futsal. Men det är tufft, såklart. Alla lag har lika stora möjligheter och alla vill vinna. Men jag tror på oss, jag tror att vi kommer vinna allting, faktiskt.

– Men det kommer att krävas mycket för att gå hela vägen. Då vill det till att man göra fyra jättebra matcher.

Hur ser er uppladdning ut?

– Nej men den är som vanligt egentligen. Men det känns bra. Vi har mycket folk på träningarna, bra fokus och glädje.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close