FotbollGlumslövs FFNyheter

Glumslövs nya tränarstab spänner bågen högt

Två raka uppflyttningar följdes av två nedflyttningar i rad.
Glumslövs FF är nu tillbaka i femman – och satsar på ett nytt tränarteam.
– Vi spänner bågen högt, säger Daniel Glansk som är en av lagets tre tränare.

Glumslövs FF gör i år en nystart. Efter att ha gått från femma till trean på två år gick det lika fort att åka ner i seriesystemet igen. Inför återkomsten till division 5 har en tränarstab bestående av Andreas Dahl, Daniel Glansk och Magnus Persson tillsatts.

Tränarrekryteringarna har skett internt.

– På två säsonger har vi sett klubben gå från division 3 till division 5, så nu måste vi göra någonting. Det kändes bra att hitta denna lösningen tillsammans med Andreas Dahl och Magnus Persson, säger Daniel Glansk som förra året tränade Glumslövs framgångsrika P15-lag.

Efter att tidigare ha verkat som spelande tränare på seniornivå är tanken nu att den före detta Landskrona BoIS-försvararen Daniel Glansk enbart ska ikläda sig tränarrollen. Vid sidan av jobbet som tränare i Glumslöv arbetar han som säljare på LA Travel, går en tränarutbildning och har utöver det även två barn. Då situationen är likartad för tränartrion är de nöjda över lösningen med ett delat ledarskap – då de täcker upp för varandra när någon inte har möjlighet att närvara.

– Vi ser fotboll på samma sätt. Dahl har spelat högt upp och jag har med varit hyfsat högt upp. Vi kompletterar varann. Dahl säger inte så mycket men när han pratar lyssnar spelarna och han kommer med kloka idéer. Magnus Persson har mer varit i de lägre divisionerna och tränat innan men det är en väldigt fin kille som är bra med spelarna. Vi kompletterar varann bra och tror vi har nåt jäkligt bra på gång.

Hur ser er rollfördelning ut?
– Det är väl jämt tycker jag. Andreas står som huvudtränare och det kan man tycka vad man vill om men rollfördelningen är rätt lika. Ibland tar Andreas en träning, ibland tar jag en träning, men framförallt har vi olika fokus, säger Glansk och fortsätter sitt resonemang:

– Han är duktig på anfallsspel efter att ha spelat mittfältare och framåt. Jag spelade upp till division 1 med Landskrona som försvarare och har fokus på det. Magnus tar ofta hand om killarna om de har frågor och såna grejer. Det är tydliga rollfördelningar och framförallt funkar det bra att vi gör det tillsammans. Vår styrka är att vi är tillsammans, lägger upp det tillsammans och gör det tillsammans. Det är tydligt. Killarna vet vad som gäller.

När Glumslövs FF kliver in i säsongen gör de det med ett talangfullt lag, där flera spelare tagit klivet upp från föreningen P03-lag.

– Vi är väldigt unga. Ett ungt lag som fått tillbaka väldigt många som vi verkligen vill ha, Glumslövskillar. Till exempelvis Fredrik Gunnarsson, ”Gugge”, kommer från Wormo och kommer vara en nyckelspelare i år. Sen har vi fått behålla stommen med Johan Herrstedt, Jesper Karlsson, Erik Hansson. De har spelat division 3-fotboll och följt med hela vägen från avancemang till degradering.

– De är kvar och sen tror vi jävligt mycket på att fylla på med våra egna talanger till A-laget. Det är det inte många klubbar som kan göra på denna nivå. Vi ser framemot detta jättemycket. Vi vet att det finns andra bra lag i dessa serierna men vi ska ge dem en djävlusk match i varje match. Vi spänner bågen högt. Jag vill inte säga målsättningen ännu men jag kan säg att vi spänner bågen högt.

Den nya tränartrion vill spela ett bolltrillande spel i den västra femman.

– Framförallt trycker vi på att vi ska spela fotboll. Vi vill att våra unga killar ska utvecklas och gå vidare i sin fotboll. Det är det som Glumslöv bygger på. Det är inte många andra som har vad vi har. Hur vi jobbar i vår ledarstil och hur vi vill se ut är väldigt unik. Vi vill verkligen spela bollen, utveckla spelarna och utveckla varje träningspass. Vi har verkligen alla de grejerna och alla förutsättningarna att få nåt bra. Det känns verkligen bra detta året.

Hur ser du på er serie?
– En tuff serie. Väldigt tuff serie. Där är många bra lag, många kul lag att spela mot framförallt, säger tränaren och tar upp konkurrenter såsom Borstahusens BK, BK Landora, Svalövs BK, Furulunds IK och Marieholms IS.

Arbetet på LA Travel har gjort att Daniel Glansk för första gången på flera år kunnat sy ihop ett träningsläger för Glumslövs FF – som beger sig över sundet kommande månad.

– Vi ska in till Köpenhamn i två dagar. Skittrevligt. Det är några år sen Glumslöv gjorde det senast. I och med att jag jobbar med det lite och känner många i företaget var det rätt enkelt att ordna. Det är kul för de unga killarna och vi har många nyförvärv som får den tiden tillsammans. Vi kommer sticka i slutet på mars, veckan innan seriepremiären mot Billeberga. Det blir trevligt.

FAKTA: Daniel Glansk
Ålder: 38
Bor: Billeberga
Familj: Fru och två barn
Gör: Säljare på LA Travel
Klubbar: Landskrona BoIS, Asmundtorps IF, Helsingborgs Södra BIS, Kågeröds BoIF, Häljarps IF, Tågarps AIK (spelande tränare) och Glumslövs FF (tränare)

Silly Season i Glumslövs FF
In: Fredrik Gunnarsson (IK Wormo), Tobias Mörkhöj (comeback), Rickard Johansson (comeback), Wilmer Thermaenius (Helsingborgs IF), Benjamin Abbe (Fortuna FF), Victor Gustafsson (Högaborgs BK), Melker Johansson (IF Lödde), Christopher Andreasson (Borstahusens BK) och Anton Olsson (Borstahusens BK).
Ut: Pontus Dietrich (Högaborgs BK), Timothy Rosvall (IK Wormo), Isak Strand (Högaborgs BK), Marco Martínez de Aragón García (IK Viken) och David Panojevic (Slutat).

Relaterade artiklar

Back to top button
Close