IK PanternIshockey

Ödesmatch för Pantern under söndagen

IK Pantern kämpar för sin överlevnad i Hockeyallsvenskan – och på söndag stöter man på patrull uppe i Tingsryd, ett lag i liknande situation. En oerhört intressant match på förhand, där utgången kan bli direkt avgörande för Panterns säsong. 

Med endast nio omgångar återstående av den hockeyallsvenska grundserien är det få som kan hävda en utebliven spänning. Detta epitet kan man med lättja applicera på tabellens nedre region – den IK Pantern tillhör. Där tampas lagen om ytterligare en säsong i svensk ishockeys näst högsta serie, och på söndag bjuds vi på ett rejält drama.

Pantern reser till Tingsryd, ett lag man mött tre gånger hittills under säsongen,. Av dessa matcher har IKP vunnit två, den senaste så sent som i slutet av december, när man på bortais plockade samtliga tre poäng.

Senast Pantern var i farten mötte man Karlskrona HK i Malmö Isstadion. En kollektivt stark insats, kryddad av offensiv spets, var receptet för tre välbehövliga poäng. En insats att ta med sig upp till Tingsryd.

Så här säger Pantern-tränaren Viktor Stråhle inför den vitala bataljen som stundar:

– Det är en enormt viktig match, ja. Men samtidigt är det bara tre poäng, precis som vanligt. Det är 27 poäng kvar att spela om. Klart vi sätter oss i pole position om vi vinner på söndag – men samtidigt är det långt ifrån kört ifall utfallet blir något annat, säger han och avslutar med:

– Men vi är otroligt taggade för uppgiften – och kommer att vinna!

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close