IK PanternIshockeyNyheter

Pantern snodde extrapoängen i dramatiskt bottenmöte

En rysar väntade när Pantern reste norrut för bottenmöte mot Tingsryd. Och dramatiskt blev det. En svängig match, med en överliggande ovisshet, slutade med Pantern-seger efter övertidsspel. 

Pantern var inför dagens match elva i tabellen, en placering och två poäng före Tingsryd.

Seger skulle innebära att man hamnade fem poäng för Tingsryd – och samtidigt att avståndet ner till trettondeplacerade Almtuna, under negativa kvalstrecket, skulle utökas till åtta poäng.

I Tingsryd-kassen återfanns tidigare Pantern-bekantingen Tex Williamsson.

Efter tio raka matcher utan någon trepoängare så bröt Pantern sviten senast genom att 2-0-vinna på hemmaplan mot Karlskrona.

Lars Volden vaktade målet för Pantern under söndagen. Andreas Heier var tillbaka i matchtruppen.

Matchen var inledningsvis lite trevande. Tydligt var att mötets dignitet präglade lagens tendens till risktagande.

Men det skulle endast dröja 6 minuter innan dödläget bröts – och detta i förtjänst av Panterns Nick Olesen. Poängkungen tog sig in i skottsektorn, siktade, sköt och förkunnade ledningen till sitt IKP.

Nick Olesen blev återigen målskytt för IK Pantern. Foto: Bildbyrån

Hemmalaget Tingsryd pressade tillbaka Pantern under perioder. Man lyckades bland annat få till ett skott i stolpen, men närmare kom man inte en kvittering, utan den första perioden stannade vid ett mål.

Pantern satte in ett högt tempo diket i andra perioden, och hann med att skapa två farliga målchanser – en av dessa i stolpen – under den inledande minuten.

Men då Pantern var ineffektiva framåt, var Tingsryd det motsatta i nästa anfall. Lars Volden räddade ett friläge, men pucken studsade ut i banan och stöttes in av framstörtande hemmaspelare. 1-1.

2-1, och en fullbordad vändning, skulle komma efter 10:07. Hemmalaget utnyttjade ett powerplay-övertag till att sno åt sig ledningen i matchen.

Kort därefter replikerade Pantern, när Lukas Haudum fick ett friläge, vilket han förvaltade på bästa sätt.

I slutminuterna av mittperioden fick Pantern en utvisning med sig(tveksam, kanske – men likväl utvisning). Detta numerära övertag skulle man endast behöva ett fåtal sekunder för att reproducera i mål. Nick Olesen sköt på en styrande Nicklas Jadeland, som blev siste man på pucken – och sedermera Panterns frälsare.

En intensiv, svängig andra period var till ända med ställningen 3-2 i Panterns favör.

I en match med flera powerplay-mål adderade Tingsryd ett till antalet, när man, efter 8:07 i slutperioden, tryckte dit kvitteringen. I samma numerära överläge som Pantern varit snubblande nära ett boxplay-mål.

Av de två lagen var Tingsryd det bättre – både spelmässigt och i väg av skapade målchanser. Pantern var inte oävna. Men mestadels spenderade man tid i defensiv zon, med få undantag.

Men matchen gick till förläggning, trots några rafflande, dramatiska slutminuter…

…där Pantern gick ut segrande efter att Mattias Lassen skickat in pucken efter en passning från Nicklas Jadeland.

4-3 och extrapoängen till Pantern, som därmed lämnar Tingsryd tre poäng bakom sig.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close