skanesport_desktop-panorama-1

IK PanternIshockeyNyheter

Viktiga poäng i bottenstriden: ”Klart det ger en boost”

Under söndagskvällen stod ett, på förhand, dramatiskt bottenmöte på menyn – vilket i allra högsta grad motsvarade förväntningarna. IK Pantern knep segern och viktiga poäng i overtime, 4-3. 

En svängig, oviss historia, marinerad i dramatik och ångest, slutade med att Pantern snodde med sig extrapoängen i övertidsspelet.

En nöjd Pantern-tränare i Viktor Stråhle summerade sina känslor efteråt:

– Två viktiga och sköna poäng. Jag tycker dock att vi blir passiva i den tredje perioden, men vi lyckas ändå skapa en hel del chanser där vi har läge att hänga dit den. Dock starkt att vinna i overtime, säger han.

Inför mötet skiljde två poäng lagen åt – nu är det tre. Nu har Pantern ett, för stunden, betryggande avstånd ner till strecket, där Almtuna jagar.

– Det syntes att det var viktiga poäng på spel. men jag tycker att vi hanterar det ok.

Matias Lassen avgjorde för Pantern i övertidsspelet. Foto: Bildbyrån

I den tredje perioden tog Tingsryd över mer och mer, och ett avgörande för hemmalaget hängde i luften. Pantern lyckades dock hålla undan – man var inte oävna, utan skapade också ett par lägen till seger – och sedermera avgöra i övertidsspelet, tack vare Matias Lassens skärpa.

Ni är nu närmre lagen ovan än de under. Hur påverkar det ert fokus?

– Vi tar bara en match i taget just nu. Så vi tittar väl egentligen varken uppåt eller neråt i tabellen.

Två raka segrar. Hur mycket påverkar det er?

– Klart att segrar alltid stärker vårt självförtroende, men jag tycker vi haft en bra känsla under ett tag nu. Men visst, detta blir såklart en boost för självförtroendet, avslutar Viktor Stråhle, huvudtränare och sportchef i IK Pantern.

I övrigt meddelar Stråhle att skadelistan är på väg att reduceras. Simon Ericsson är på väg tillbaka efter skada. Axel Blomqvist är åter i träning efter sjukdom. Fortfarande otillgängliga är Oliver Olsson och Ruben Rampazzo.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close