FotbollMalmö FFNyheter

Erdal Rakip tillbaka i MFF – kontrakt till och med 2022

Efter en lång väntan är det nu bekräftat. Erdal Rakip återvänder till moderklubben MFF och kontraktet är skrivet till och med säsongen 2022.

– Jag har saknat allihop. Supportrarna, spelarna och alla som jobbar här. Man känner sig aldrig utanför. Alla tar hand om varandra. Det är fantastiskt kul att vara tillbaka.

– Det är inte lätt utomlands men man lär sig massor både på och utanför plan. Jag har blivit en annan människa och det kommer folk att se. Nu gäller det att kriga varje träning och komma tillbaka i matchform så snabbt som möjligt. Jag tror inte att det kommer att ta särskilt lång tid, säger Erdal Rakip i ett pressutskick.

Daniel Andersson, sportchef i MFF, är nöjd med sitt senaste nytillskott i truppen.

– Erdal Rakip är en egen produkt som har varit med oss under framgångsperioden som lett fram till där vi är nu. Han var en av våra bästa spelare när han lämnade oss och det känns jättebra att han är hemma igen.

– Det är en spelare som är användbar på många positioner och som jobbar hårt för laget. Han har bra teknik och gör poäng.

– Även om han fått bra träning under tiden utomlands behöver han spela matcher för att komma in i det igen. Men med den målmedvetenheten han har så kommer han snart vara med och konkurrera på riktigt, konstaterar han.

Den 22-årige mittfältaren återvänder till Malmö FF på övergång från portugisiska klubben SL Benfica som han tillhört under det gångna året – varav en del av tiden tillbringats på lån i Crystal Palace FC. Under 2018 noterades han också för sex U21-landskamper för Sverige.

Erdal Rakip börjar träna med laget idag, är tillgänglig för spel med omedelbar verkan och kommer att bära den himmelsblå tröjan med nummer 19 på ryggen.

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close