LUGINyheter

Cavar till Sønderjyske – “Rätt steg för min utveckling”

Efter tre säsonger i LUGI står det sedan en tid tillbaka klart att Josip Cavar kommer att spela i danska Sønderjyske nästa säsong.
– Det blir en bra bräda vidare i livet, säger Cavar.

Vetlanda, som för övrigt fostrat en annan målvakt i dagens Elithandboll (Gry Bergdahl, H65 Höör), är hemorten för 25-åringen som byggt upp sin karriär i RIK, Alstermo och IFK Ystad.
Dessutom har han sniffat på landslagsplatser och var ett av namnen i den svenska bruttotruppen i VM nyligen.
Just det där sistnämnda, bruttotruppsplatsen i VM vägde tungt.
– Ja, det var hur stort som helst att bara vara med i det sammanhanget. När kallelsen kom tänkte man “wow!”. Det är ju ett kvitto på någonting.
Vad drivs du av kring handbollen?
– Det har alltid varit målet att bli proffs. Från det att jag flyttade från Vetlanda till Göteborg. I RIK började jag förstå att det fanns möjligheter.
Sønderjyske är ett mittenlag i den danska ligan med sniff på en slutspelsplats.
– Den danska ligan är grymt bra med många lag i som rör sig i Europacupspelet. Det blir en bra bräda vidare i livet för att utvecklas i lugnt och fint tempo. Med lite tur kan jag förhoppningsvis ta nästa steg därifrån om några år.

Beskriv klubben?
– De är välorganiserade och satsar intressant till nästa säsong vilket är en avgörande faktor för att jag ska kunna utvecklas. Samtidigt är de inte i högsta toppen, vilket kan vara skönt. I en toppklubb hade det blivit en annan press.
Hur blir målvaktskonkurrensen?
– Christian Pedersen, jag och en annan ung målvakt kommer att rotera.
– Det är rätt kul att följa laget nu. Dels för att se hur de presterar men naturligtvis också hur de spelar. Jag fokuserar såklart helt och hållet på LUGI, men är man handbollsintresserad så är man. Jag tittar ju mycket på Bundesliga också.

Med Josip Cavar i Sønderjyske går det att ställa en familjär följdfråga utan att för den skull riskeras att headhuntad till Se & Hörs newsdesk.
Målvakten är nämligen sambo med Melissa Petrén, en av LUGI dam:s främsta aktörer – som också när på drömmen om att bli utlandsproffs.
Sønderjyske har också ett damlag – men bara i andradivisionen.
Så… Tar du melissa med dig till Danmark?
— Jag har helt ärligt ingen aning om hur det blir. Hon ska följa sin dröm lika mycket som jag ska följa min. Hon ska spela där hon känner glädje oavsett vart det är någonstans.
Men vad ska hon i den danska andraligan att göra – hon är väl för bra för det? Det känns som att ni blir särbos?
– Haha, det låter ju sådär, men vi får se vad som händer.

Melissa Petrén kompletterar:
– Mitt kontrakt med LUGI går ut och hur det blir nästa säsong återstår att se. Ingenting är klart för tillfället.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close