H65HandbollNyheter

H65 Höör förlänger med Kristin Thorleifsdottir

Kristin Thorleifsdottír kommer att fortsätta spela i H65 Höör säsongen 2019/2020
– Jag har mycket i mig som jag inte fått ut på planen. För att ta nästa steg kändes det självklart att stanna kvar, säger ”Kickan” i ett pressutskick.

SM-silver första säsongen i SHE med H65 Höör och i skrivande stund har den andra säsongen inneburit idel segrar. Nu står det klart att det blir minst ett år till i klubben.
– Jag trivs väldigt bra i klubben och i laget. Det var ett enkelt beslut på alla vis.

Vad driver dig?
– Jag vill bli proffs. Jag tror och hoppas att det kommer att bli så en dag, sedan får vi se hur lång tid det tar.
Hur tycker du att du utvecklats under dina drygt 1,5 säsonger i Höör?
– Framför allt har jag vässat till försvarsspelet som inte var så bra innan jag kom till Höör. Men även spelförståelsen har blivit bättre genom att spela med högre tempo konstant, både på träningar och i
matcher.
Just träningsmiljön är någonting som Thorleifsdottír lyfter fram.
– Det är där man sätter ribban för hur det ska se ut på match. Och eftersom vi har såpass bra träningar så ger det väldigt mycket. Det är alltid högt tempo och tuffa tag. Vi tränar nog inte mer än andra, men det är väldigt hög nivå när vi väl gör det.

Utanför handbollen har bitar också fallit på plats.
– Jag jobbar på det lokala gymmet, Goodlife, och trivs jättebra. Det är jätteskönt att hittat någonting utanför handbollen som ger mig energi.
Hur ser du på den kommande tiden i H65 och konkurrensen på V9-positionen med Mikaela Mässing (som ser ut att kunna bli proffs nästa säsong)?
– Jag vill bli etta på positionen för att kunna ta nästa steg. Jag är inte riktigt där jag hoppades att jag skulle vara vid det här laget. Jag har mycket i mig som jag inte fått ut på planen. Mer speltid är ett  måste och det är det jag krigar för, säger Kristin Thorleifsdottír och tillägger:
– Sedan hoppas jag ta ett eller helst två SM-guld under de här åren.

Tränare Ola Månsson uttalar sig också i pressutskicket:
– Det fanns stor potential i Kristin redan när hon kom. Den fysiska utvecklingen har varit stark och försvarsmässigt har hon tagit stora steg i rätt riktning. Anfallsmässigt har det inte lossnat helt, men det har inte varit enkelt att konkurrera med en av SHE:s hetaste spelare (Mikaela Mässing).  Hon kommer att få mer utrymme, och ha mer erfarenhet, till nästa säsong. Då är jag övertygad om att det kommer att bli riktigt bra.

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close