HandbollHK MalmöNyheter

HK Malmö värvar ny målvakt

HK Malmö har värvat ny målvakt till kommande säsong. Idag presenterade man Anton Hellberg som ersättare till Robin Paulsen-Haug. Anton kommer närmast från Hammarby IF. Han har skrivit ett tvåårigt avtal som sträcker sig över säsongerna 2019-2021.

– Vi är mycket nöjda med att ha gjort klart med Anton Hellberg. Med Anton känner vi att vi hittat en värdig ersättare till Robin Paulsen-Haug och han har gjort det mycket bra i Hammarby. Trots att Anton fortfarande är relativt ung har han en stor erfarenhet av Handbollsligan. Anton är en spännande målvakt både på kort och lång sikt säger Stian Tönnesen, tränare i HK Malmö i ett pressutskick.

– Jag har fått ett bra intryck av Malmö och deras verksamhet från flera håll, vilket motiverar en flytt. Det känns som ett bra steg i min karriär. Förändring är alltid lite jobbigt, men sett till hur jag har utvecklats både som handbollsspelare och människa sedan jag kom till Hammarby tror jag att jag kan ta ytterligare steg genom att gå till en toppklubb som Malmö med allt vad det innebär, säger Anton Hellberg och fortsätter.

Det finns goda förutsättningar att lägga den tid jag vill på handboll och annan träning i Malmö. Jag tror att det kommer utveckla mig ännu mer som handbolls-spelare. Jag hoppas och tror att Malmö kommer fortsätta vara ett topplag och ser fram emot att slåss om de högsta placeringarna i tabellen.

– När det blev klart att Robin Paulsen-Haug lämnar HK Malmö redan efter denna säsongen fick vi skyndsamt leta efter en utvecklingsbar målvakt med rätt inställning och attityd. Anton är en intressant målvakt som passar bra in i vårt lagbygge för kommande säsonger och i vår strävan att ta SM-guldet till Malmö, säger Jörgen Rasmusson, ordförande i HK Malmö.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close