skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Oscar Lewicki tränade för fullt – redo för spel mot Chelsea

Ljumskskadan som drabbade Oscar Lewicki på lägret i Marbella är läkt. I dagens träning körde han för fullt och är redo för spel i torsdagens match mot Chelsea FC.

– Jag har stegrat träningen de senaste dagarna, var inne i söndags med Ben Rosen och var med på delar av träningen igår. Det känns bara bra och det ser bra ut inför torsdag, betonar Oscar Lewicki.

MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson är också nöjd med utvecklingen och har gett klartecken.

– Alltid skönt när det går som man tänkt och haft som mål.

Måndagspasset blev även första kontakten med den nya hybridgräsplanen inne på Stadion. Oscar Lewicki deltog som sagt inte fullt ut då, men var ändå nöjd med premiären.

– Riktigt bra! Det kändes som en helt vanlig gräsplan, jag tänkte faktiskt inte ens på att det är en hybrid. Så det var positivt och de som lagt den har gjort ett bra jobb.

Hur är den i jämförelse med hybridträningsplanen?

– Lite annorlunda, den känns mjukare. Träningsplanen där ute är lite hårdare. Som sagt det var en positiv känsla.

På träningen skiftade Oscar Lewicki med Arnor Traustason och om Lewickis positiva skadebesked även innebär att han kommer att starta återstår att se. Men han känner sig i alla fall redo.

– Konkurrenssituationen finns där alltid. Jag vet ju att det inte är någon fördel för mig att ha missat senaste matchen och ett par träningar. Så är det. Men jag är beredd om det blir start och lika beredd om jag skulle börja på bänken. Jobbet ska göras oavsett.

– Chelsea är en av de största matcherna vi spelat och jag tror att det är en sådan man kommer att komma ihåg när det är dags att lägga skorna på hyllan. Det är jäkligt roligt att få en sådan möjlighet och det är lite därför man håller på, att någon gång få vara med om sådana här matcher.

Hur tror du att 0-6-förlusten mot Manchester City påverkar Chelsea?

– Det är inget negativt för oss. Om de inte får hål på oss kan man ju hoppas att det uppstår en viss osäkerhet. Tiden är på vår sida.

– Däremot ser de säkert oss som ett sämre lag och kommer att gå för att vinna matchen.

Tycker du att domarna tillåter lite hårdare spel i de internationella matcherna och är det i så fall bra för MFF?

– Ja det tycker jag. Och det passar nog MFF som lag och mig också.

Hur laddar du personligen inför en match som mot Chelsea. Söker du dig undan, eller kör på som vanligt?

– Jag håller mig nog till vardagen och gör det vanliga. Timmarna före matchen tar vi sedan in på hotell så att vi kan äta middag och förbereda oss tillsammans. I övrigt är det vardag som vanligt och strax före matchen spelar jag gärna kort.

Inför de stora matcherna har MFF länge tillämpat modellen med gemensam hotell-laddning på hemmaplan. Sedan Uwe Rösler kom till klubben har man börjat med det även i Allsvenskan. Det gillar Oscar Lewicki.

– För mig är det en bra rutin. Så gjorde vi i Tyskland också. Jag vet inte om det är typiskt tyskt eller internationellt.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close