IshockeyRedhawks

Svaga periodöppningar sänkte Redhawks – som nästan hämtade ikapp

Tidigt underläge i första perioden – detsamma i den andra, där Färjestad drog ifrån. Malmö Redhawks skänkte bort halva kvällens match, och tiden att ta den tillbaka rann till slut ut. 5-6 i en dramatisk omstart av SHL. 

Christopher Nihlstorp vaktade Redhawks bur, till förmån för en skadad Oscar Alsenfelt. Junioren Gustav Walldén reserv.

Marcus Sylvegård var fortsatt uppsatt som extraforward. En nykomponerad kedja innehållande Carl Persson, Konstantin Komarek och Pontus Netterberg testades ikväll.

Mardrömsstart för Malmö, som släppte in mål efter endast 17 sekunder.

0-2 kom efter 3:52. Kalabalik framför Malmös mål slutade med att en Färjestadsspelare kunde dunka upp pucken högt bakom Nihlstorp.

I ett powerplay på 5 minuter(som tillkommit genom ett matchstraff för Färjestadsspelare efter huvudtackling på Kim Rosdahl) skulle Redhawks få till en reducering. Konstantin Komarek assisterade, Frederik Storm styrde, och Malmös pp-måltorka på 7 matcher var bruten.

1-2 var ställningen när den första perioden var till ända.

Deppigt i Malmö Redhawks efter en svag inledning av mittperioden. Foto: Bildbyrån

Ny period – och nytt tidigt baklängesmål för Redhawks. 1-3, 1-4 och sedermera 1-5 var ett faktum efter ynka 2:40 spelat. Malmö var skakat och Peter Andersson tog timeout.

Om timeout:en gjorde var den direkta anledningen är svårt att säga – men Malmö ryckte upp sig därefter. Man skulle även få utdelning i form av mål. Målskytt, Max Görtz och ställningen 2-5.

Än närmre skulle man komma med 1:06 kvar av mittenperioden. Nytt powerplay-mål för Malmö, när Carl-Johan Lerby drog till med ett dragskott från blå. 3-5 och intensifierad dramatik inför den avslutande perioden.

I denna skulle Färjestad, med drygt tio minuter kvar, utöka till 6-3.

Henrik Hetta gav Redhawks hopp med ytterligare en reducering, när klockan stod på 51:01.

Ynka 3 minuter kvar skulle Lerby åter bli målskytt. nytt distansskott från backen, vilket ingjöt rejäl nerv till slutskedet.

Dramatiskt i upploppet, där Redhawks hade flera farliga chanser till kvittering – men pucken ville inte in. 5-6 var en heroisk (nästan) upphämtning, men detta var en insats Malmö inte kan vara nöjda med.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close