FotbollHittarps IKNyheter

Champions League-rutin till Hittarp – Walid Atta klar

Sportgruppen i Hittarps IK kan gott klappa sig själva på axlarna och unna sig extra sås på potatisen ikväll.
Division två-klubben har gjort klart med mittbacken Walid Atta.

Det är ett ytterst välmeriterat nyförvärv som ansluter till kamratklubben i norra Helsingborg.
Klubben skriver själva:
“Mittbacken Walid Atta, som spelat otaliga matcher på högsta svenska nivå och dessutom hunnit med spännande fotbollsäventyr utanför landets gränser, har bestämt sig för att sätta rot i vår region och i den processen har Hittarps IK spelat en viss roll.
Walid slog igenom i AIK men för alla med fötterna djupt nersjunkna i den nordvästskånska jordmånen är den spelskicklige försvarsresen mest känd för sina imponerande insatser i Helsingborgs IF, under perioden 2012-2014. Främst säsongen 2012, då HIF spelade Champions League och Europa League, var Walids mest utmärkande och försvararen radade upp starka insatser i europaspelet.
Efter tre säsonger i klubben gick flyttlasset till Hisingen och Häcken. I Göteborg fortsatte karriären under ytterligare två säsonger innan det var dags att testa vingarna i Europa. Därefter har han hunnit med spel i Turkiet, Östersund, Norge och Saudiarabien.

När familjen Atta nu ska stadga sig i Sverige föll valet på Helsingborg, vilket vi har full förståelse för, och i det civila/sociala arbetet har Hittarps IK alltid varit en stark, inkluderande aktör som försöker involvera hela människans olika behov. En filosofi som uppenbarligen tilltalat nyförvärvet när det kommer till klubbval i Helsingborg, och förhoppningsvis kommer Hittarps IK vara en betydande pusselbit i familjen Attas liv under lång tid framöver.

Att Walid besitter sportslig kompetens är ett odiskutabelt faktum och hans inträde genererar ytterligare slagstyrka till en redan mycket kompetent trupp. Walids kanske viktigaste funktion under säsongen är att förmedla vidare den väldiga erfarenhet han samlat på sig under sin långa karriär till våra yngre förmågor. Den typen av informativa överföringar är ovärderliga, inte minst för de av våra spelare med framtiden för sig, och rätt hanterat kan Walid spela en nyckelroll i sådana flöden.
Den spelskicklige mittbacken har en bedårande blick för spelet och kommer vara nyttig både i förvars- och anfallsspelet. För tränare Schönbergs vidkommande börjar laget nu bli komplett och det är med stor spänning som vi sätter tänderna i säsongen.”

Walid Attas karriär:
2004-2006: Gunnilse
2006-2007: Väsby United
2008-2010: AIK
2010-2011: Lokomotiva Zagreb
2011-2012: Dinamo Zagreb
2012-2014: Helsingborgs IF
2014-2015: BK Häcken
2015: Genclerbirigi
2016: Östersunds FK
2017-2018: Najran SC (Saudi Arabien)

Relaterade artiklar

Back to top button
Close