FotbollMalmö FFNyheter

MFF-backen: David Luiz var världsklass när vi mötte dem

I början av januari satt MFF-fostrade Anel Ahmedhodzic på bänken när hans Nottingham Forest mötte Chelsea i FA-cupen. Nu är han tillbaka i Malmö FF och rejält taggad inför torsdagens Europa League-match mot just Chelsea.

Championship-laget Nottingham föll med 0-2 mot Chelsea.

– Hade ju inte varit fel med revansch, säger den 19-årige mittbacken.

Vad minns du av matchen?

– Jag minns att David Luiz hade mycket boll. Han var väldigt bra också och hittade passningar bakom backlinjen. Det var han som skötte det mesta av uppbyggnadsspelet. Mot oss höll han världsklass. Dessutom var det Fabregas sista match.

Tror du att Chelsea kommer att ändra mycket i laget efter 0-6-matchen mot Manchester City?

– De kommer nog att göra många byten. Det är både bra och dåligt för oss, de yngre spelarna vill verkligen visa att de är värda en chans. Hazard och de andra stjärnorna kanske hellre vill spela en stor Premier League-match. Samtidigt är de ju bättre.

Vad tycker du talar för MFF?

– Chelseas form den senaste tiden. Det ryktas ju om kritik mot tränaren och annat.

Hur stor är skillnaden mellan Premier League och Championship?

– Vissa klubbar i Championship håller Premier League-nivå, eller nästan. Det är inte så att de är chanslösa och det kan man se i bland annat FA-cupen.

Hur är det att vara tillbaka i Malmö och MFF?

– Jag har varit här i snart tre veckor nu och jag tycker att det varit riktigt fina veckor. Oavsett om jag får lite speltid, hamnar på bänken eller på läktaren mot Chelsea tar jag det som det kommer. Det känns som om jag gjort det bra på träningarna och hållit en jämn standard.

Är det stor skillnad på Nottinghams och MFF:s sätt att träna?

– Intensiteten är väldigt lik! Skillnaden ligger i vilka övningar man gör.

Inför den tidiga tävlingsstarten på säsongen har MFF investerat i att rulla ut en ny hybridgräsplan inne på Stadion. Första träningen på den genomfördes i måndags och Anel Ahmedhodzic fick, precis som lagkamraterna, ett gott intryck av gräset.

– Den är fantastiskt fin. Skön att rulla på. Och mjukare än hybridträningsplanen, säger han.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

NordicBet har Chelsea som stor favorit i matchen.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close