FC RosengårdFotbollNyheter

FC Rosengård och Brommapojkarna först ut på nya planen

På lördagen spelar FC Rosengårds herrlag sin första match i Svenska cupens gruppspel. Det blir även den allra första matchen på hemmaarenan Malmö IP:s nylagda konstgräs.

Gräset har varit klart ett tag, men i väntan på slutbesiktningen har den inte varit godkänd. Därför valde MFF att lägga sin cupmatch mot Degerfors IF i Lund och FC Rosengårds damlag spelade sin hemmamatch mot LB07 förra helgen borta på Limhamns IP.

– Jag har faktiskt ingen aning om hur den nya planen är. Vi har ännu inte tränat på den. På fredagen får vi känna på den en kort stund och sedan blir det match på lördag. Men det är inget jag lägger energi på. Planen avgör sällan matchen, det är lika för båda och det nya konstgräset är säkert bättre än det gamla slitna. Konstigt vore det annars när man lagt ner alla pengarna, säger FC Rosengårds tränare Mladen Blagojevic.

FC Rosengård spelar i division 2, vilket givetvis gör Brommapojkarna till storfavorit.

– Alla våra matcher blir stentuffa. Fast jag börjar hellre mot BP än Häcken, som enligt statistiken är Allsvenskans bästa lag offensivt.

Anfallaren Granit Sherifi kommer att saknas i FC Rosengård. Han opererade menisken före jul och är ännu inte redo för spel. Silvin Jakupi missar matchen på grund av sjukdom och samma risk löper Egzon Sekiraca och Theo Ankraw.

Matchen börjar klockan 14.00. Förutom BP och Häcken spelar även IK Brage i FC Rosengårds grupp. BP har under försäsongen besegrat Sollentuna FK (2-1), FK Ventspils (3-0) och BK Forward (3-1) och förlorat mot Dundalk FC (1-3) på träningslägret i La Manga.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

NordicBet har Brommapojkarna som storfavorit

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close