FotbollHässleholms IFNyheter

Hässleholms-tränaren inför Svenska cupen

I helgen som kommer möter Hässleholms IF allsvenska IF Elfsborg i den första omgången av Svenska cupen. Om det mötet och mycket annat talade HIF:s huvudtränare, Niclas Lindeqvist, om när Skånesport förhörde sig om lagets aktuella status. 

Perioden där försäsongen tar vid fram till seriestart är lång – inte minst om du befinner dig inom svensk fotboll. Vad passar då bättre än ett cupspel att krydda tillvaron med?  I sin Svenska cupen-grupp har Hässleholms IF förskaffat sig IF Elfsborg – helgens motståndare – Djurgårdens IF och IK Frej som kombattanter.

Hur har försäsongen känts hittills?

– De har sett bra ut. Vi har haft lite småskavanker och folk som varit bortresta – men det har ändå varit bra, tycker jag. vi ligger i fas med vår plan. det är tight med nytt spelsystem, nya spelare. att få ihop allt är inte lätt. men v har en positiv känsla, ett väldigt ”go” i gänget, säger Niclas Lindeqvist.

En del lag åker iväg på träningsläger – hur gör ni?

– Vi har valt att stanna hemma. Vi behöver få koll på ekonomin inom föreningen. Det är en välmående förening, men vi har använt pengarna lite oansvarigt. Så nu har vi sagt att vi istället ska lägga pengar på hög.

– Spelartrupens budget har halverats inför detta år, det har vi lyckats med att göra. Jag har inga direkta summor i huvudet. Jag vet bara att vi behöver hålla i pengarna nu framöver.

Bild från förra säsongens derbymatch mot lokalrivalen IFK Hässleholm. Foto: Bildbyrån

Hur har era förberedelser sett ut inför cup-mötet med Elfsborg?

– Ja, det är bara att jobba så mycket vi kan på träningarna. både att få upp fysiken, samt att få ihop ett fungerande spel. Vi ser verkligen fram emot det. Det är en spännande uppladdning inför en häftig match. Den är lite grädden på moset under en lång försäsong. Det ska bli kul för spelarna att mäta sig mot sådana elitspelare och få en hum om var man står någonstans. Det är klart att det är mer av en lärdom än att vi faktiskt tror på någon större framgång.

Senast det begav sig i Svenska cupen för Hässleholm mötte man Trelleborgs FF i en dramatisk tillställning. En som slutade med HIF-seger efter ett sent avgörande. Kan man även skaka Elfsborg – ett kvalitetsmässigt högre rankat lag – på hemmaplan, tro?

Senast ni var i farten så la ni Trelleborgs FF på rygg.

– Det tar vi såklart med oss in i den matchen. Man har ju fått bevis på att det går att rubba bättre lag.

Om du blickar fram mot seriespelet…

– Det börjar jag tänka på redan i november. Sedan fäster jag inte så många tankar vid tabellplaceringar och sånt. Jag är inte så resultatinriktad, mer prestationsinriktad. Jag hoppas att resultaten kan bli en produkt av prestationen, säger Niclas Lindeqvist, och tillägger:

– Sedan har vi såklart ambitioner med vår säsong. Vi ska såklart inte vara nöjda med vad som helst, vi har ambitioner om att komma högt, men det är mycket som ska klaffa. -Det händer en hel del i föreningen. vi kommer få en ny ordförande nu i mars, vilket jag tycker är positivt. Det kommer ske en omstrukturering kring a-sektionen i smått och föreningen i stort. Jag tycker att vi varit lite efter organisatoriskt. Klubben har spelat på en division 2-nivå, men organisatoriskt befunnit sig på division 4-nivå. Mitt jobb är att på bästa sätt förbereda spelarna inför seriespelet. såklart har vi en ambition med att komma så högt upp som möjligt. men sanningen är att jag inte vet tillräckligt mycket om motståndarna för att kunna vara mer konkret just nu.

Hur ser det ut på värvningsfronten?

– Vi har fått upp tre stycken från våra juniorer, försvarsspelare allihop. Sedan har vi några som är uppe och tränar regelbundet. Vi har fått tillbaka ett par spelare som tidigare varit i klubben. Sedan har vi behållt en stark stomme. Vi har fått in några spelare. men jag ska inte sticka under stolen med att jag föredrar att plocka spelare från närområdet. Sedan får vi se hur det blir och hur truppen formar sig. Det kan låta bra nu, men jobbet ska göras också, avslutar Nicklas Lindeqvist, huvudtränare i Hässleholms IF.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close