IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Per Ledin förstärker Redhawks

Malmö Redhawks förstärker forwardsbesättningen och gör det med en vass veteran. Per Ledin är klar för spel i Malmölaget.

– Per är en spelare som har varit med om alla situationer som hockeyspelare och vi är övertygade om att han kan hjälpa oss under den avgörande delen av säsongen. Vi känner att vi behöver en rutinerad kille som besitter ett stort inre ledarskap, något som kommer att komma väl till pass i vår relativt unga och oerfarna trupp. Per har hållit igång under säsongen och är i matchform. Nu är han fullt inställt på att komma hit och kriga för sin plats i laguppställningen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i ett pressutskick.

Förra säsongen spelade 40-årige Per Ledin SHL-ishockey i såväl Karlskrona som i Luleå. Den här säsongen har han varit en stark forward för Boden, som toppar AllEttan.

Per Ledins kontrakt med klubben sträcker sig säsongens ut och Per ansluter till laget under morgondagen. Han kommer dock inte att medverka i hemmamatchen mot Växjö Lakers.

Han har tre SM-guld och Malmö Redhawks blir hans fjortonde klubb i karriären.

Foto: Bildbyrån

FAKTA / #97 Per Ledin
Forward, vänsterskytt
Född: 1978-09-14
Födelseort: Luleå
Längd / vikt: 183 cm / 88 kg
Moderklubb: Bergnäsets AIK
Klubbar i karriären: Vännäs, Björklöven, Luleå, Färjestad, HV71, Colorado Avalanche, Lake Erie Monsters, Salzburg, Lausanne, Martigny Red Ice, Karlskrona, Brooklyn Tigers City, Boden.
Meriter: SM-guld 2006, 2008 och 2010, Österrikisk mästare 2016, CHL-mästare 2015.
Aktuell: Förstärker Redhawks under slutspurten av SHL.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close