HandbollNyheter

Spelkrönikan: 5,00 på att IFK Kristianstad fixar det

IFK Kristianstad ledde med fem bollar i halvlek borta mot jumbon Hammarby. Och förlorade med tre. Sällan har jag sett ett sådant tydligt exempel på att motivation slår klass.

Och det är möjligt har jag har helt fel här, men jag tror verkligen inte att den där absurda genomklappningen skett om Ola Lindgren patrullerat på sidlinjen.

Att ett lag som IFK Kristianstad kan prestera så otroligt varierande, med fyra dagars mellanrum – eller med två halvlekars mellanrum, är fascinerande ur ett idrottspsykologiskt perspektiv. Mot Kielce i Champions League föll de med uddamålet efter en formidabel insats med fullt fokus i 60 minuter.

På sätt och vis undrar jag om inte den där Hammarbyminan kan vara till nytta för IFK Kristianstad i Champions League. Laget är alldeles för bra för att vackla i tron på sig själva – och tillräckligt självsäkra för att omvandla revanschlustan till någonting bra på bortaplan.

Skrälläge mot Barcelona i helgen? Nja. Visserligen har laget varit nära att lyckas med det förut, men det är inte rimligt att ens spekulera vidare i.

Fokus just nu ligger naturligtvis på Champions League. Tre lag gör upp om en åttondelsfinalplats och jag tror faktiskt att IFK kan fixa det.

Vi utgår från följande:
Montpellier, Brest och Kristianstad har alla fem poäng, de förstnämnda har bäst målskillnad – IFK sämst.

Montpellier har kvar att möta:
Kielce borta. Barcelona hemma. Vardar borta.
Sannolikt: 0 poäng totalt.

Brest har kvar att möta:
Rhein Neckar Löwen hemma. Veszprem borta. IFK hemma.
Sannolikt: 0 poäng i de två första matcherna.

IFK har kvar att möta:
Barcelona borta. Vardar hemma. Brest borta.
Sannolikt: 0 poäng i de två första matcherna.

Det scenariot innebär att Brest-Kristianstad, i Vitryssland den 2 mars, blir direkt avgörande.

Och minns att IFK Kristianstad varit i en liknande situation tidigare. Och fixat det! Förra året åkte man ner till Zagreb i sista omgången och tog en helt nödvändig seger.

Kapacitetsmässigt har laget vad som krävs. Tränare Ulf Larsson har förmodligen det taktiska kunnandet som krävs. Frågan är, efter Hammarbymatchen, om de är kompatibla?

NordicBet har boostat oddset på att IFK går vidare till slutspel till 5,00 gånger pengarna!


“Vissa väljer att låna pengar via Zmarta för att bygga upp sin bankrulle och detta kan vara ett alternativ, men väljer man att göra det måste man vara säker på sin återbetalningsförmåga och att inte låna mer än man kan betala tillbaka inom ett fåtal månader. Att skuldsätta sig för spel är sällan att rekommendera, men för den ekonomiskt sinnade med pålitlig inkomst kan det vara ett alternativ. På så sätt kan man boosta sin bankrulle snabbare när man vet att pengar kommer att komma in.”

I Handbollsligan har vi ikväll (fredag) ett derby mellan IFK Ystad och Ystads IF. Två lag lika lynniga och oberäkneliga som min sambos morgonhumör. Ingenting att hålla i handen alltså. IFK Ystad har inte alls levt upp till mina förväntningar på sistone.

Då är jag lite mer inne på att Karlskrona kan ta en viktig seger mot Önnered för att kunna koppla bort tankarna från jumboplatsen i vårspurten. Laget har plockat in Nacor Medina på nio meter och spanjoren, med rutin från högsta ligan i Sverige, Norge och Spanien, är spelklar direkt.


VECKANS SHE

Seriesegerjagande Skuru tar sig an Krislaget Kristianstad på bortaplan i SHE. Normalt sett vinner de smidigt med 15 bollar, men nu ska de klara sig utan en av sina nyckelspelare, Jennie Linnéll, som skadade knät illa senast och förmodligen är borta resten av säsongen.

Jennie är en ledartyp som verkligen blivit bättre för varje match det här året och jag lider med henne. Minns att hennes tvillingsyster Jonna, i ärkerivalen H65 Höör, bara för någon månad sedan tvingades avsluta sin karriär på grund av skada…


Relaterade artiklar

Back to top button
Close