AnkaretHandbollNyheterVinslövs HK

Vinslöv ny serieledare – vann heta seriefinalen

Vinslövs HK är ny serieledare i den södra handbollsettan.
I seriefinalen mot HK Ankaret vann de med 28-25.
– Annars hade vi inte haft det i egna händer. Nu har vi det i egna händer, om man tänker så långt. Jag tänker inte så långt. Jag tar match för match, säger Vinslövstränaren Peter “Cassa” Jönsson.

Fredagskvällen bjöd på en riktig handbollsfest. Hemma i Furutorpshallen tog tabelltvåan Vinslövs HK emot ettan HK Ankaret. I potten? Serieledningen i den södra handbollsettan.

Det var ett möte det hade pratats om veckor i förväg och publiken levde verkligen upp under kvällen. Från Bjärred hade HK Ankaret kommit med en busslast med supportrar och Vinslövsborna gick man ur huse för att bevittna seriefinalen. När röken skingrats fick de 628 åskådarna se ett Vinslöv som stod som segrare med 28-25.

– Vi visste att det skulle bli en otroligt svår match här uppe en fredag kväll – mot ett fantastiskt, fysiskt, bra lag. Det är inte mycket att säg men det är klart vi är besvikna. Vi gör en otroligt bra prestation bakåt, med försvarsspelet, och har hyfsat bra koll på deras uppställda spel men de får en massa straffar och gör mål på våra utvisningar. Jag är otroligt stolt över killarna som visar moral och aldrig ger upp, även om det såg hopplöst ut, säger Christian Lindvall, tränare i Ankaret.

Det var också Vinslöv som inledde klart bäst. Hemmalaget gick tidigt upp till 4-1 men Ankaret kvitterade till 4-4. Efter det såg Vinslöv dock till att aldrig släppa ifrån sig ledningen igen.

Efter en imponerande defensiv insats kunde Vinslöv gå till halvtidsvila i en 13-10-ledning – sedan de haft ledningen med som mest sex bollar under den första halvleken.

– Det är det fysiska, att vi orkar spela 3-2-1 så länge som vi gjorde. Tanken var att vi skulle spela 3-2-1 i sju-åtta minuter för att komma igång lite, men vi fick bra träff på dem att vi valde att ligga kvar där ute i 3-2-1 och ta man-man-kampen, säger Peter “Cassa” Jönsson om den defensiva insatsen i första halvlek.

HK Ankaret räckte inte till mot Vinslöv. Foto: Robert Rosén.

I den andra halvleken såg Vinslöv till att göra rycket som blev matchavgörande. När klockan tickade upp på 39 minuter hade nämligen Vinslöv gått upp i en åttamålsledning – med ställningen 19-11.

Trots det kraftiga underläget gav inte HK Ankaret sig utan match. Under de sista 20 minuterna kröp gästerna allt närmare och när en minut återstod skilde helt plötsligt bara två bollar, då Vinslövs ledning krympt till 26-24. Den avslutande minuten blev dock aldrig särskilt nervös. Emil Schuster tryckte snabbt därefter in 27-24 innan Erik Karlsson och Patrik Olausson fastställde slutresultatet till 28-25.

“Cassa” förklarar segern med den fysiska skillnaden.

– I min värld är det att vi är fysiskt starkare. Sen kan de tycka att vi spelar hårt och det gör vi också, men det är få fula grejer jämfört med vad de håller på med. De har ju rätt många tvåor på grund av att de är sent in i situationer.

Christian Lindvall passar även på att lyfta fram Simon “Super-Simon” Bengtsson, målvakt i Vinslöv.

– Deras målvakt gör en fantastiskt match. Det är en 20 räddningar. Visst att vi hade lite odisciplinerade avslut men han gör en otroligt bra match. Han är tungan på vågen i dag.

Det är han som fäller avgörandet?
– Definitivt. Han gör dubbel så många räddningar som våra målvakter. Målvakten är viktig i den här sporten och det gäller att sätta dit de lägen man får, det gör vi inte i dag. Vi är pålästa bakåt men sätter inte våra läget framåt och det måste man göra om man ska rubba Vinslöv här hemma.

Elias Holmström och hans Vinslöv är nya serieledare. Foto: Robert Rosén.

Hemmasegern innebär att ett riktigt drama är att vänta i de avslutande omgångarna av den södra ettan. Med fyra matcher kvar att spela toppar Vinslöv tabellen på bättre målskillnad än Ankaret. Det skiljer dessutom bara två poäng ner till Kärra HF – som i sin tur har en match mindre spelad.

– Det kommer bli ett jämnt race ända in i kaklet. Vinslöv ska upp och möta Kärra i Göteborg och det vet vi att det är inget lätt match. Så sätt har vi ett enklare program i de fyra sista omgångarna med Di Vide, Karlskrona, Kristianstad och Warta men det kommer bli ett race, säger Christian Lindvall och fortsätter:

– Till och med målskillnad kan avgöra och därför är det jävligt viktigt att vi inte viker ner oss när vi ligger under med sju-åtta och klockan tickar på. Vi fortsätter kämpa på varje boll, varje försvar, varje anfall. Det kunde lika gärna bra blivit tio i dag också om vi fått gamnacke på slutet, men det kan vara viktiga mål i slutändan.

Dagens vinnare, Peter “Cassa” Jönsson, är däremot mer förtegen om slutfasen.

– Vi tar match för match. Det är nya förutsättningar för varje match och kan bli ett par skador och sjukdomar. I dag hade vi både Albert (Cervin) och Emil Karlsson sjuka. Vi tål ju inte hur mycket som helst och det är därför vi tog över Christian Cosmo här nu för att få lite bättre bredd.

Seriesegraren i den södra ettan går direkt till allsvenskan medan tvåan och trean får kvala.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close