FotbollMalmö FFNyheter

Erdal Rakip: Får jag starta är jag beredd

Erdal Rakip är beredd att starta mot Degerfors bara en vecka efter det att han återvände till MFF. Men tränaren Uwe Rösler antyder att Rakip nog får vänta lite till.

– Tränaren bestämmer, men är det så att han tycker att jag ska starta gör jag det gärna. Jag tycker att det gick bra på träningen och Degerfors vore en bra match att få speltid i. Det är en tävlingsmatch, som betyder mycket, säger Erdal Rakip och erkänner att det finns en viss osäkerhet om matchformen.

– Jag vet ju inte riktigt hur det blir med orken i 90 minuter.

För Uwe Rösler är det en avgörande fråga.

– En del av mig säger att han behöver speltid, en annan säger minst lika starkt att han behöver ytterligare uppbyggnad. Jag har ju sett hans fystester och där finns en del som återstår.

Många spelare kommer att vilas. Det är till exempel redan bestämt att Rasmus Bengtsson och Sören Rieks inte kommer att spela och de är inte med i den uttagna 19-mannatruppen. I övrigt blir det en mix av spelare från Chelsea-matchen och spelare som inte var med i startelvan då och kan komma in fulla med energi. Det inkluderar de tre spelarna som byttes in mot Chelsea i torsdags: Oscar Lewicki, Carlos Strandberg och Romain Gall. Den trion körde dagens pass fullt ut.

– Vi ska ha en god balans mellan stabilitet och nya spelare fulla av energi. Att några ska spela igen efter i torsdags är att begära mycket, men i vissa fall måste det ske.

Spelschemat bjuder inte bara på match torsdag, söndag, torsdag. Det innebär också ett underlagsbyte. Gräs torsdag, konstgräs söndag och gräs igen torsdag. Sådana byten sliter.

– Jag hade hellre spelat den här söndagsmatchen mot Degerfors inne på Stadion. Helt klart är det så. Men vi blev starkt avrådda från att spela på det nya hybridgräset där inne med så kort mellanrum, konstaterar Uwe Rösler.

MFF-truppen i sin helhet: Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Anel Ahmedhodzic, Hugo Andersson, Andreas Vindheim, Eric Larsson, Egzon Binaku, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Romain Gall, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Markus Rosenberg, Marcus Antonsson, Carlos Strandberg och Adi Nalic.

Saknas på grund av skador och sjukdom gör Guillermo Molins och Franz Brorsson (infektion, kan bli borta några veckor).

Degerfors IF åkte till Malmö direkt efter lördagsträningen, bor på hotell över natten och åker buss till Lund på matchdagen. Oliver Nilsson saknas. Han fick en bristning i låret på en av veckans träningar.

Matchen spelas på Klostergårdens IP i Lund, med avspark klockan 15.00.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close