IK PanternIshockeyMalmö Redhawks

Pantern räddar Malmö Redhawks i målvaktskrisen

Malmö Redhawks har fått en akut målvaktskris till dagens match mot Växjö. Då går Pantern in och räddar situationen genom att tillfälligt låna ut Lars Volden.

– Volden är extremt viktig för oss och egentligen är risken för stor. Skulle något hända honom är vi riktigt illa ute. Samtidigt har vi ju ett samarbete och vill gärna ställa upp när Malmö den här matchen saknar både Alsenfelt och Nihlstorp, säger Panterns tränare och sportchef Viktor Stråhle.

Lars Volden är en spelare som kan gå mellan föreningarna och kan spela igen i Panterns nästa match på tisdag borta mot Västervik. Igår besegrade Pantern BIK Karlskoga med 3-2 i förlängning hemma i Isstadion och förbättrade läget i bottenstriden. Dessutom är laget spelledigt i morgon söndag.

Det gör det lite enklare att låna ut Lars Volden.

– Men det är ändå ett mycket svårt beslut att ta. Egentligen ville jag att han skulle vila idag. Så det här är en unik situation där vi verkligen ställer upp och tar en stor risk, säger Viktor Stråhle.

Avtalet gäller enbart för Malmö Redhawks match mot Växjö.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close