skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollNyheter

Tung – men hedersam – förlust för FCR i Svenska cupen

En glimt av våren hade intagit Malmö stad. På IP:s nylagda gräsmatta premiärspelade FC Rosengård och Brommapojkarna i den inledande omgången av Svenska cupen. En jämn första halvlek övergick i en andra där Brommapojkarna tog över spelet. Rosengård tog ledningen, men sedermera tog Stockholmarna även över målskörden, och FCR fick till sist se sig besegrade med 1-3.  

Säsongens första tävlingsmatch för de båda kombattanterna, FC Rosengård och Brommapojkarna.

Torn-profilen Andreas Ekberg var dagens rättsskipare.

Rosengård såg till att skapa tre jättelägen i den första halvleken. Samtliga gånger var det spjutspetsen Ismael Hussein som höll sig framme. I övrigt en jämn match, där BP styrde majoriteten av spelet, men där FCR hotade mest genom sitt omställningsspel.

Ett soligt Malmö IP välkomna lagen till detta Svenska cupen-möte. Foto: Privat

Men kort innan halvtid skulle bortalaget BP få möjligheten från straffpunkten. Där klev Philip Hellqvist fram och var säkerheten själv när han försatte sitt lag i ledning.

Knappt tio minuter in i den andra halvleken – och  halv minut efter sitt inhopp – skulle Zakaria Sawo kvittera för Rosengård och skapa extas på läktarna.

I den 63:e minuten gick BP åter upp i ledning – och Rosengård var tillbaka på ruta ett. Och knappa tio minuter senare kom så också 1-3. Tungt, tungt för FCR, som allt mer började förlora fokus, samtidigt som Brommapojkarna fortsatte att trycka på.

Tiden rann ifrån Rosengård, som blev allt mer desperata. En desperation som kanaliserades ner till ett stressat spel med små marginaler och hög felprocent.

Någon sista anstormning blev det inte heller, utan BP kunde bekvämt spela av resterande minuter och komfortabelt vinna med 3 mål mot 1.

 

Joel Ask

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close