H65Handboll

H65 Höör fortsätter att vinna

Boden Handboll hängde med bra i 20 minuter i Höör.
Sedan blev 10-9 till 17-9 och till slut kunde H65 Höör rinna undan med 14 bollars marginal – och återta den serieledning som Skuru fått njuta av några dagar.
H65 Höör noterades för sin 18:e raka seger i SHE efter 31-17 (15-9) mot Boden.
Boden, med fem poäng inspelade under säsongen, lämnade Skåne som jumbo – med lika många poäng inspelade som Kristianstad Handboll.
Med blott tre aktiva utespelare på avbytarbänken blev de senare delarna av halvlekarna jobbiga för Boden.
Spännande blev det som sagt aldrig och målskyttet var utspritt på tolv olika spelare. Mikaela Mässing botade in sex Jannike Wiberg prisades till matchens lirare med 51-procents räddningsstatistik.
Ola Månssons topp 3:
1. 
– Mest nöjd är jag över att flera spelare får med sig positiva erfarenheter in i slutspelet. Kristin Thorleifsdóttir, Hedda Källström, Anna Olsson och Anna Bardis är alla på rätt väg efter att ha haft det lite tyngre.
2.
– Näst mest nöjd är jag över att det finns sådan enorm förbättringspotential i kontringsspelet…
3. 
– Vi behåller fokus hela matchen. Får jag lägga till en fjärde punkt?
OK.
4.
– Det är skönt att Jannike Wiberg är tillbaka efter sin sjukdomsbild. Gry är nog tillbuckla om en vecka eller två efter sin knäskada.
Hur ser du på fortsättningen?
– Allt vi gör, förutom matcherna, går ut på att vara så bar som möjligt i slutspelet. Närmast väntar bortamatch mot Västerås som är ett av seriens mest oberäkneliga lag. De kan hota topplagen ena veckan – och förlora hemma mot bottenlag nästa vecka. Men det är ett av Sveriges fyra bästa lag så det kommer att behövas en ny vass insats.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close