IshockeyRögle BK

Rögle värvar NHL-meriterad back

Rögle BK förstärker på backsidan inför det spännande slutskedet av SHL-säsongen. 27-årige kanadensiske försvararen Éric Gélinas, med bland annat nästan 200 NHL-matcher i bagaget, har skrivit på för klubben säsongen ut. 
Innan transferfönstret stängdes vid midnatt mot lördagen registrerades Éric Gélinas från KHL-laget Slovan Bratislava för Rögle BK, och under helgen har de sista detaljerna gällande övergången lösts.
Den 193 centimeter långe och 98 kilo tunge backen kommer till Ängelholm i början av veckan och ansluter till laget på tisdag, är det tänkt.
– Vi har riktigt glada att kunna addera en spelare av Érics kaliber till vår trupp i det så viktiga slutskedet av säsongen. Vi har sett Éric spela live den här säsongen och han har egenskaper som vi tror passar riktigt väl in hos oss. Éric är ett rutinerat proffs bra meriter och erfarenhet som vi kommer att ha nytta av i slutskedet av grundserien. Det är en stark och rörlig spelare med ett riktigt tungt skott från blå, säger Rögles sportchef, Chris Abbott, till klubbens hemsida, 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close