skanesport_desktop-panorama-1

BloggarPadelbloggen

Padelbloggen: Padelhelg i Limhamn

I helgen har det varit mycket padel, eftersom jag har haft besök av min spelpartner, Emmie Ekdahl, som annars bor i Linköping. Vi hade ett fullspäckat schema med dubbla pass fredag och lördag. Dessutom körde vi lite ”familjepadel” på söndag. Syftet med Emmies besök var att vi skulle få träna tillsammans och även spela träningsmatcher mot starkt motstånd. För första gången fick jag känna på uttrycket  ”Vabruari”, så det var det ett extra utmanande pussel att få ihop spelschemat, men med hjälp av snälla storasystrar lyckades vi genomföra vår träning enligt plan.

 

All träning i helgen har spelats i Limhamn Padel, som drivs av tre padeltokiga bröder – Andreas Areheim, Martin och Tobias Stamer. De hyr en lokal i Limhamn – tidigare flyttfirma – där de har placerat en padelbana. Tyvärr ska fastigheten rivas och därför har de endast fått ett tillfälligt bygglov i tre år. Mot denna bakgrund är det beundransvärt att de tre har satsat på ett underlag av hög kvalité och dessutom sällskapsrum med både pingisbord och TV. Vidare har de fixat till ett (!) fräscht omklädningsrum, som dock inte är att rekommendera för pryda individer. Här byter nämligen alla om tillsammans och det är endast en dusch som gäller

Träningsmatcherna spelade vi mot två bra herrar, Hans ”hårtslående” Gärtner och Johan ”Ekan” Eriksson, samt mot min sambo, Stefan Krüeger, och Danmarks bästa dam, Anna Dabrowski. Anna, är en tidigare duktig tennistjej, som saknar bra motstånd i Danmark. Hon kör därför över bron – ca en timme varje väg – och tränar regelbundet med Stefan och mig. Som alla tidigare elitspelare i tennisspelare håller det offensiva spelet – framför allt volleyn – hög nivå, medan det finns mycket att jobba med i försvarsspelet. Hur gick träningsmatcherna? Knapp förlust – 4-6, 5-7 – mot Hans och ”Ekan”, medan vi var i ledning mot Stefan och Anna när yngsta dottern, Estelle fem månader, avbröt matchen. Kanske tur för husfriden…

Emmie och jag tränade även med Anna och Smilla Lindeskog, duktig junior från Malmö Padelklubb, och hyrde in landslagstränaren Stefan ”Biff” Thunell, som alltid ger många bra tips. Emmie och jag var båda mycket nöjda med två träningsintensiva dagar i Limhamn och ser nu fram emot årets första tourtävling i Luleå, den 1-3 mars. I denna tävling kommer i stort sett alla de bästa svenska damerna vara med, så det blir tuffast möjliga motstånd från start, vilket inspirerar oss båda. Resultat från våra matcher i Luleå kommer ni att få läsa mer om i min nästa blogg.

Ha en härlig padelvecka!

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close